Har du lurt på hva poke bowl er, men ikke laget eller smakt det ennå? Da har du noe å glede deg til! Poke bowl er opprinnelig streetfood fra Hawaii. Utgangspunktet er rå fisk, ris og grønnsaker i herlig samrøre. Ordet «poke» betyr å skjære eller kutte, noe fiskerne på Hawaii gjorde på bryggen når sulten meldte seg. De skar biter av dagens fangst og spiste med det de hadde av tilbehør. Poké bowl har blitt en kulinarisk trend her i Norge og er rett og slett Hawaiis svar på sushi.

Super mat i en bolle

Denne formen for salat har blitt manges favoritt de siste årene. Poke bowl er som sagt ofte laget av rå eller hurtigstekt fisk eller skalldyr servert med ris, i en bolle. Gjerne med avokado, mango, kjerner eller nøtter. Men den kan varieres i det uendelige med ulike friske grønnsaker, frukt, nøtter og kjerner, forskjellig typer ris, linser og bønner. Dette er virkelig en frisk og næringsrik middag med masse smak og vakre farger, som kan gi deg en skikkelig boost i hverdagen!

Hvordan tilberede poke bowl?

Når du skal forberede poke bowl kan du koke ris, hakke og kutte grønnsakene, og tilberede fisken eller rense skalldyr. Legg gjerne alle ingrediensene på et stort fat eller i flere skåler, så kan hver og en lage sin egen bowl. Start gjerne med ris, fyll på med de andre ingrediensene og avslutt med saus eller dressing.

Sashimibowl med lakseloin, fullkornsris, syltet ingefær og ponzusaus.

Sashimibowl med lakseloin, fullkornsris, syltet ingefær og ponzusaus

Sashimibowl med lakseloin med fullkornsris og masse grønnsaker er skikkelig snaddermat som metter. En sunn og god måte å få i seg det sunne fettet på samt rikelig med fiber.

Les også: Hvordan forstå forskjellen på mettet og umettet fett.

Dette trenger du til 4 porsjoner

Ris:

 • 180 g Fullkornsris, tørr

Grønnsaker:

 • 200 g gulrøtter
 • 250 g cherrytomater
 • ½ stk vårløk
 • 1 stk rød chili
 • 250 g friske grønne erter

Sashimilaks:

 • 500 g sashimi, laks

Tilbehør:

 • 100 g Ponzusaus
 • 65 g syltet ingefær

SLIK GJØR DU:

 1. Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske om det er nødvendig.
 2. Skrell gulrøtter og skyll cherrytomater, vårløk og chili. Kutt gulrøtter og vårløk i strimler. Kutt cherrytomater i to og skjær chili i skiver. Skyll de grønne ertene raskt i kaldt vann og