Påsken er for mange ensbetydende med felles måltider, lange frokoster, hyggelige middager og spillkvelder rundt bordet hjemme eller på hytta. Ofte forbundet med ekstra av både mat og drikke, for ikke å snakke om påskemarsipan, godteri og snacks. Hvordan vil du at årets påske skal bli?

Har du mål om å holde deg til dine nye vaner og ser mulighetene for en påske full av sunn mat og lange turer, eller gruer du deg til alle fristelser og mat som faller utenfor hverdagsrutinene?

Det handler om å se mulighetene og minne deg selv på hvilken mat og drikke som hjelper deg i riktig retning uten at målet må forskyves.

Her er noen nyttige tips du kan ta med deg inn i ferien

 • Planlegg påskemenyen slik at den har en god variasjon mellom energitette og lettere retter.
 • Gjør ditt beste for å holde en jevn måltidsfrekvens. Det gjør det lettere å spise passe mye.
 • Bruk den ekstra tiden ferien gir deg til å være mer aktiv. Det vil gjøre deg mentalt mer robust til å holde fast ved nye vaner og samtidig gjøre at kroppen «tåler» noen ekstra påskekalorier.
 • Finn kos i uteaktiviteter og spillkvelder uten at godteri må stå fremme hele tiden.
 • Kos deg til måltidene, så har du mindre behov for kos etterpå. Det er mye matglede i sunn mat!
Finn frem gamle spillklassikere, og se om du kan droppe snacksen fremfor noe læskende og friskt!

Finn frem gamle spillklassikere, og se om du kan droppe snacksen fremfor noe læskende og friskt!

Påsken varer lenge i butikkene

Butikkene selger påskegodt både lenge før og lenge etter påske. Hvordan forholder du deg til det? Er du blant de som tjuvstarter på påskemarsipanen eller kjøper den til halv pris etter påske? Eller gleder du deg til påskeegget på selveste påskeaften? Bestem deg for en tydelig start- og sluttdato for årets påske.

Det å forholde seg til noen “unntaksdager” og på forhånd finne en passelig tidslomme forhindrer at fristelsene blir flere enn planlagt.

Når starter og slutter din påske?

Påskeegget

Tradisjonelt ble påskeegget delt ut på påskeaften, det var ganske lite og det var fylt med påskemarsipan og annet smågodt. I dag står påskeegget gjerne fremme gjennom hele påsken og etterfylles ved behov. Dagens påskeegg er dessuten mange ganger større enn før. Fylles disse kjempeeggene med godteri, kan de romme uendelig mange tomme kalorier. Disse vil enten fortrenge plassen til den ordentlige maten (gjelder ofte barna) eller legge seg på sidebena (gjelder ofte oss voksne).

Det kan derfor være smart for flere enn deg og gjøre en vri på årets påskeegg. Istedenfor å fylle det med bare godteri, kan du lage en mix av sunt og usunt eller lage et «tema-egg». Alt etter hvor stort påskeegget er, jo mer kreativ kan du være.

Hva vil du fylle ditt påskeegg med?

Les også: Det ekte påskeegget.

Appelsin til påske

Appelsinen er fargerik, smakfull og sunn. Den kan spises slik den er, den er ypperlig turfølge og den passer like godt i middagsretter som til dessert.
Ikke bare passer fargen til påske, men appelsinene er på sitt beste på denne årstiden.

La deg inspirere av våre oppskrifter med appelsin:

Prøv en ny vri på kyllingwrapsen. Lag denne med  nydelig rødkålsalat med frisk appelsin i, passer like godt til hverdag som til helgekos.

Sitrussymfoni, enkel og frisk dessert proppfull av C-vitaminer. Desserten passer perfekt som en lett dessert til en litt tyngre middag. Smaker nydelig med yoghurtis til.

Deilig søt gjærbakst med appelsinsmak. Perfekt å lage i påsken og fine å ha med på tur!

Eller kanskje teste ut denne deilige og spicy kyllingretten med frisk appelsinsalat?

En appelsin

 • …kommer i naturens egen innpakning og gir en naturlig og balansert dose av næringsstoffer som virker sammen på en måte som man ikke klarer å
  gjenskape i et kosttilskudd.
 • …dekker nesten dagsbehovet for vitamin C som styrker immunforsvaret og beskytter cellene mot oksidativt stress, reduserer tretthet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.
 • …som spises slik den er, gir deg fiber som er bra for fordøyelsen.
 • …inneholder en mengde fytoplantestoffer og flavonoider som virker positivt på helsen vår.

Appelsin smaker herlig på skitur, men passer også kjempegodt til mye annet.

ROEDE-APPEN gir deg de sunne og smakfulle oppskriftene til påske.

 

Riktig GOD PÅSKE!