Påsken er for mange ensbetydende med felles måltider, lange frokoster, hyggelige middager og spillkvelder rundt bordet hjemme eller på hytta. Ofte forbundet med ekstra av både mat og drikke, for ikke å snakke om påskemarsipan, godteri og snacks. Hvordan vil du at årets påske skal bli?

Har du mål om å holde deg til dine nye vaner og ser mulighetene for en påske full av sunn mat og lange turer, eller gruer du deg til alle fristelser og mat som faller utenfor hverdagsrutinene?

Det handler om å se mulighetene og minne deg selv på hvilken mat og drikke som hjelper deg i riktig retning uten at målet må forskyves.

Her er noen nyttige tips du kan ta med deg inn i ferien

  • Planlegg påskemenyen slik at den har en god variasjon mellom energitette og lettere retter.
  • Gjør ditt beste for å holde en jevn måltidsfrekvens. Det gjør det lettere å spise passe mye.
  • Bruk den ekstra tiden ferien gir deg til å være mer aktiv. Det vil gjøre deg mentalt mer robust til å holde fast ved nye vaner og samtidig gjøre at kroppen «tåler» noen ekstra påskekalorier.
  • Finn kos i uteaktiviteter og spillkvelder uten at godteri må stå fremme hele tiden.
  • Kos deg til måltidene, så har du mindre behov for kos etterpå. Det er mye matglede i sunn mat!
Finn frem gamle spillklassikere, og se om du kan droppe snacksen fremfor noe læskende og friskt!

Finn frem gamle spillklassikere, og se om du kan droppe snacksen fremfor noe læskende og friskt!

Påsken varer lenge i butikkene

Butikkene selger påskegodt både lenge før og lenge etter påske. Hvordan forholder du deg til det? Er du blant de som tjuvstarter på påskemarsipanen eller kjøper den til halv pris etter påske? Eller gleder du deg til påskeegget på selveste påskeaften? Bestem deg for en tydelig start- og sluttdato for årets påske.

Det å forholde seg til noen “unntaksdager” og på forhånd finne en passelig tidslomme forhindrer at fristelsene blir flere enn planlagt.

Når starter og slutter din påske?

Påskeegget

Tradisjonelt ble påskeegget delt ut på påskeaften, det var ganske lite og det var fylt med påskemarsipan og annet smågodt. I dag står påskeegget gjerne fremme gjennom hele påsken og etterfylles ved behov. Dagens påskeegg er dessuten mange ganger større enn før. Fylles dis