Alt eller ingenting er det mange som tenker. Men livet er ikke sort hvitt, fordi det vil dukke opp situasjoner du ikke helt kan styre. Da gjelder det å holde rett kurs og ikke la den gode stien du er på grises til. Husk at det er få hendelser som kan ødelegge planen din, du må bare jobbe med deg selv for å håndtere og være forberedt på det som kommer av avvik fra din opprinnelige plan. Møt endringene og fortsett i den gode stimen. 

Hva er alt eller ingenting?

Hva er årsaken til at mange av oss føler de må begynne på nytt dersom den opprinnelige planen blir litt annerledes enn orginalplanen? Det er utrolig frustrerende å begynne på nytt og på nytt hele tiden.  Det viktigste er hva du har fått til, og ha nesen framover for det er der det kan endres. Hvis du lever i et slags strengt regime hvor du blir i konflikt med deg selv ved endring i planer, blir det veldig vanskelig å for eksempel endre levevaner. Hvis du derimot er forberedt på ulike situasjoner som kan oppstå, kan du senke skuldrene og se fremover til enhver tid. Selv om du bare får til en av to planlagte treningsøkter en uke, er det ingen grunn til panikk og hvertfall ikke noen grunn til å la være å trene den ene gangen du får til. Neste uke kommer en ny mulighet, så det er bare å fortsette den gode steamen.

Hvis du sammenlikner en sprekk med strikketøy. Bare tanken på å rekke opp strikketøyet gang på gang pga. av en bitte liten feil, fordi du er ikke 110% fornøyd. Det blir veldig slitsomt og utrolig lite motiverende.

Når plan A ikke gikk som du ville…..

Det er ikke alltid slik at dagen eller uken blir som du egentlig har tenkt. For eksempel kan dette gjelde treningsavtalen med deg selv. Får du ikke til de dagene du i utgangspunktet hadde sett for deg? Det er ingen grunn å avbryte de gode vanene av den grunn. Fortsett som før og hold deg i rett spor. Du vil alltid støte på situasjoner som avviker fra den opprinnelige planen, så det er like greit å finne ut noen strategier på hvordan du håndterer dette.

Hva er forskjellen på disse to setningene?
A) Jeg var i bursdag i helgen og det ble litt ekstra mat og kos, så jeg begynte PÅ NYTT igjen dagen etter (eller på mandag, eller neste uke).
B) Jeg var i bursdag i helgen og det ble litt ekstra mat og kos. Det gikk fint for JEG FORTSATTE slik jeg pleier allerede til neste måltid. Den følelsen av mestring er viktig for oss.

Hvordan ser du for deg måten du håndterer ulike situasjoner som ikke går som planlagt? En ting er sikkert – de vil oppstå!

Husk at du hindrer ikke fremgangen din så lenge du FORTSETTER fremover.

Fin fin dag til deg!

Roede-kursleder og livsstilscoach
Helene Hårklau