Du greier fint å gå ned fem eller ti kilo på egen hånd. Problemet er at du kommer til å gå opp igjen. Det et altfor mange og mye som saboterer prosjektet ditt. Les mer om hvordan holde seg nede i vekt og vinne over sabotørene.

Bli kvitt dårlige uvaner og de “snille” sabotørene

Sabotørene er ikke truende, de er tvert imot velmenende og hyggelige. Det kan for eksempel være mamma, som lager den uimotståelige kaken, gjengen som ber deg med ut eller den deilige fredagskvelden foran TV.

Kvinne som drikker ett glass vin til middag

UTE MED GJENGEN: Jeg skal maks drikke to glass vin.

Tips til å holde vekten nede og forsvare deg over sabotørene

Sett deg ned og lag en liste over sabotører som dukker opp i løpet av den neste uken. Når det er gjort, lager du et kort notat til deg selv. Der skriver du ned, helt konkret, hvordan du skal forholde deg i til sabotørene. Når du er ferdig, kan det for eksempel se slik ut.

1. Bursdagen på onsdag
På bursdagen til mamma skal jeg bare spise to små kakestykker.

2. Ut med gjengen
«Jeg skal maks drikke to glass vin når vi møtes på torsdag.»

3.  Taco på fredag
«Jeg skal spise masse salat sammen med tacoen, bruke lettost, kyllingkjøtt og kesam i stedet for rømme.»

4.  Trening….
«Jeg skal begynne å trene 3 ganger i uken.»

Du kan også lage regler som alltid skal gjelde for de sabotørene som dukker opp jevnt og trutt. Slike regler kan for eksempel se slik ut.

Hvis jeg sitter foran TV, skal jeg alltid spise oppskårne grønnsaker!


Les også
: Tren deg ned i vekt med fysisk aktivitet.

If-then – atferdspsykologi for vekttap

Metoden over kalles «If-then». Den er basert på atferdspsykologi, og det er skrevet flere bøker om den. En studie viste for eksempel at sjansene for å lykkes med å gjennomføre et fast treningsprogram økte med 300 %, når deltagerne brukte «If-then-metoden» … men som vanlig, er det noen skjær i sjøen. Forskningen er ikke entydig.

Virker kanskje ikke likevel

Forskere ved McGill University i Canada, som hadde lest mye positivt om «If-then», bestemte seg for å undersøke om metoden virker. Derfor gjennomførte de en studie blant diabetikere, som gikk på et toårs-program for å gå ned i vekt. Studien viste at de som benyttet «If-then-metoden» ikke gikk ned mer i vekt, enn de andre.

En quick-fix for vekttap

Drømmen om en quick-fix er stor blant alle som vil ned i vekt. Slankepiller, slankedietter, slankepulver, slankekurer, slanketriks, slankedietter og vektklubber står høyt i kurs. Men virker de? Mye virker, men ikke for alle. Det er ikke sikkert at du er som de det ble forsket på. Alle er forskjellige.

Finnes det en metode som virker for alle?

Nei, men det finnes en metode som virker for 9 av 10. Metoden heter Roede, og den skiller seg kraftig fra de fleste snarveiene på markedet. For det første tar metoden hensyn til at alle er forskjellige. Roede tar utgangspunkt i hvordan du lever, spiser og trener i dag. Deretter velger vi sammen ut de forandringene som du har lyst til å gjennomføre, og som vil gi størst effekt for deg. For det andre er det viktig at forandringene skaper glede – ikke smerte og sult.

Du skal IKKE oppleve det som om du går på en kur, en diett eller gjennomfører et skippertak. Målet er at du skal se frem til å leve med forandringene resten av livet.

SUNN MAT: Smakfull og fristende sunn mat i hverdagen.

SUNN MAT: Smakfull og fristende sunn mat i hverdagen.

Sunne forandringer

Roede har flere ernæringsfysiologer ansatt, og vi følger selvfølgelig med på slanketriks, ned-i-vekt-metoder og forskning, men Roede handler om det som er sunt for deg. Vi følger Helsedirektoratets anbefalinger, og vi foreslår bare ting som fører til at ditt liv blir sunnere.

Sunn quick-fix

I løpet av de siste årene har studie etter studie vist at det ikke er farlig å gå ned relativt mye i løpet av kort tid, så lenge man sørger for å få i seg de næringsstoffene kroppen trenger. Derfor har vi nå utviklet et helt nytt program, som heter Roede Kickstart.

NYHET! Raskt ned i vekt

Roede Kickstart sørger for at du får et raskt, ukentlig vekttap. Du gjennomfører 16 kursmøter, enten på nett eller lokalt. Maten du spiser vil være fullstendig tilpasset din situasjon og din smak. Du får personlig oppfølging og god hjelp av en genial app, og du får garantert resultater som du er fornøyd med. Men vær klar over at prosessen ikke er ferdig etter disse 16 ukene, for du må fortsette å øve på de nye vanene inntil de sitter.

Kommer du til å lykkes mot sabotørene?

Selvfølgelig. Når du melder deg på et kurs, blir du fulgt tett opp av en kursleder, som har langt flere og bedre metoder enn «If-then» å by på. Dessuten har vi egne spesialkurs for deg som skal beholde trivselsvekten din. Bli bedre kjent med hva du kan få til i ditt liv!

Gå til Roede.com nå. Les om de forskjellige kursene og finn det som passer best for deg.

Roede – din beste forsikring for en varig sunn helse og et godt liv!

 

Finn kurs nær deg