Sommeren er tiden for utflukter. Mange trekkes forståelig nok til vann og strand, men hva med å ta deler av ferien i skogen eller på fjellet? En mer aktiv ferie!

Friluftsliv er noe av det beste du kan bruke tiden din på!

Ved å bruke noe av ferien på aktiviteter som turer, bading, sykling, roing eller padling vil du styrke både kropp og sjel. Den stillheten som er i skog, mark eller fjell er uunnvurdelig og noe alle bør oppleve en gang i blant for å få sjelefred. Nyt lyden av fuglekvitter, små steiner som flytter på seg, bekken som sildrer eller mosen du treffer når du går på den.

Del friluftslivet med venner

friluftsliv overnatting telt

I Norge har vi heldigvis et varierende klima som gir deg ulike opplevelser alt ettersom hvilken årstid det er. Utnytt variasjonen i sommer og høst, og la deg fascinere av de ulike farger, lufttyper og lukter det kan være i samme terreng. Naturopplevelser skaper engasjement som er verdt å dele med andre.

Ta med deg famile, venner eller kjæreste på tur. For barnas del er det kanskje enda morsommere å ha med seg noen andre barn og det er spesielt morsomt å se hvor mye lengre de orker å gå sammen! Dere kan bo i telt eller sove ute i friluft- så i tillegg til gode opplevelser er det god økonomi en slik ferie også. Er du av typen som ikke er så glad i teltlivet, så finnes det mange flotte hytter og overnattingssteder flere steder, særlig på fjellet.

Sommer telt strand barn

Ikke stress, men nyt

Det er ikke nødvendig å stresse på tur, men bruke god tid alt ettersom hva målet med turen er. Dersom dere skal nå en fjelltopp er det kanskje greit med et jevnt driv slik at dere faktisk rekker toppen før kvelden siver innover. Er du på tur med barn er det kanskje en idè å tenke over ulike motivasjonsfaktorer i peridoder  hvor de er litt lei. Dette kan være en morsom historie, finne de store steinene, leker gjemsel bak trær eller en liten “godbit” som en liten neve nøtter, en liten rute sjokolade eller frukt og bær.

Mat på tur – tips til turmat

Matpakke smaker ekstra godt på tur. Det er en fantastisk følelese å finne den perfekte rasteplassen i skogen eller på fjellet etter å ha vært ute over en lang periode. Påfyll er viktig for å holde humøret og overskuddet oppe, slik at turen kan fortsette videre. Er turen en dagstur kan det være smart med litt påfyll underveis, for eksempel med nøtter, frukt eller barer samt et litt større måltid en gang eller to på veien.