Gløgg er juledrikk nummer en og et godt bevis på at julen endelig er her. Gløgg er også en drikk du kan bruke utover julehøytiden. På hytten, foran peisen, på skituren og som varm drikke til skolebarn og de aller minste. Gløgg er ganske enkelt anvendelig og veldig godt.

Inviter venner og familie på nybakte pepperkaker og en kopp av din egen gløgg. Eller bare nyt en kopp alene som en pause fra julestria.

Roede-gløgg

Gløgg hører julen og adventstiden til – her er en lettere variant.

Se oppskrift her: https://www.roede.com/oppskrifter/glogg

Appelsingløgg

En smakfull, varm og god drikk som bør prøves!

Oppskrift på appelsingløgg finner du her: https://www.roede.com/oppskrifter/appelsinglogg

Eplegløgg

Eplegløgg med deilig kryddersmak er et friskt alternativ til tradisjonell gløgg, og en nydelig velkomstdrink. Gløggen er ikke for søt, og gjør deg heller ikke mett. Den bare varmer godt og gjør deg klar til hyggelig samvær med fine folk.

Foto: matprat.no

Slik gjør du

1 .Ha eplemosten i en kjele sammen med kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, sitron og revet ingefær.

2. Varm opp gløggen til kokepunktet og la den trekke i ca. 10-15 minutter. Kryddersmaken vil bli kraftigere jo lenger den får stå.

3. Server eplegløggen rykende varm i vide glass med litt ingefær. La gløggen stå å trekke i ca. 10 minutter før servering.

Eplegløgg kan lages av både filtrert og ufiltrert eplemost – ut hva du foretrekker og har tilgang på. Ofte er eplemosten så smakfull at det ikke er nødvendig med så mye krydder. Varm den bare opp til kokepunktet og server den med en kanelstang til å røre med.

Tips: Ønsker du å servere gløggen med alkohol, kan du prøve med en mild akevitt, calvados eller konjakk.

Sjekk ut oppskrift her: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/epleglogg

Følg oss videre i førjulstiden

Vi gleder oss til jul og til å dele flere tips, oppskrifter, aktiviteter med mer i vår lille adventskalender “Mens vi venter på jula”. Lik og del vårt FB-arrangement slik at flere få gleden av å delta: https://www.facebook.com/events/2050405295063043

Vi ønsker dere alle en riktig fin førjulstid!