Noen av våre ypperste trendforskere fra Pejgruppen forsker på trender og forbrukeratferd innen livsstil. De har sett inn i kulen som viser 8 tydelige trend retninger innen forbrukeratferd som kan være interessant for oss å kjenne til.

Her er mine betraktninger rundt disse 8 megatrendene

Flere investerer i reiser og opplevelser

# 1 Megatrend – Det gode liv versjon 3

I dag er vi forbrukere stort sett mettet med materielle ting – vi lever det gode liv, vi har alt vi trenger og litt til. Derfor har mye av vår økonomi gått til å søke nye opplevelser. Å reise – tilfredsstiller behovet for å oppleve nye ting og derfor har reiselivsbransjen vært den store vinneren en god periode.

Men vi forbrukere tar et steg videre – opplevelser er kortvarige og flyktige, en ferie slutter alltid like etter den har begynt.  Det vi ønsker nå er å gå i en retning av å leve det gode liv ved å investere i produkter, service og opplevelser som gir en vedvarende forandring til et bedre liv – hvor det indre er i balanse med det ytre.

Finn tilbake overskudd og energi ved å koble på det indre følelsesbildet ditt

# 2 Megatrend – Balanse mellom det ytre og det indre

I dag har det hovedsakelig vært fokus på det ytre. Å  se godt ut for en hver pris.  Men det er ikke lenger nok. Den nye trenden er at også skal ha det godt med seg selv, med sin kropp og med sitt sinn. Så den store forskjellen er at man ikke bare skal se godt, ut man skal også oppleve å ha det godt med seg selv. Dette vil føre til at forbrukerne vil søke mot helseorientert kosthold, kleskolleksjoner, relevante aktører innen livsstil og mindfullness vil kunne få en oppblomstring.