Det er ikke bare HVA du spiser, men også NÅR du spiser, som er viktig for et sunt kosthold.

Kroppen trives best med regelmessighet når det gjelder måltider, aktivitet og søvn. Derfor er det anbefalt å ha en mest mulig jevn rytme. Forsøk å fordele energiinntaket på tre hovedmåltider hver dag; frokost, lunsj og middag.

En tommelfingerregel er at det ikke går mer enn tre til fire timer mellom hver gang du spiser. Legg størsteparten av energiinntaket til den delen av dagen der du er mest aktiv. For ikke å la det gå for lang tid mellom måltidene, anbefaler vi ett til to mellommåltider, samt litt kveldsmat.

Når du spiser med jevne mellomrom bidrar du til at kroppen får et jevnere blodsukker, og du får mer energi, overskudd og bedre humør.

Regelmessig kosthold virker dessuten positivt inn på forbrenning og fordøyelse. Det viser seg også at de som spiser flere mindre måltider lykkes bedre med å gå ned i vekt, enn de som spiser få, men store, måltider.

Frokostmåltid

 

Tips til skiftarbeidere: Dersom du jobber til ulike tider av døgnet, er det lurt å lage en måltidsplan for de ulike skiftene. Prøv å flytte minst mulig på hovedmåltidene, forskyv heller litt på mellommåltidene og kveldsmaten. Du bør holde deg til lette måltider om natten og før du skal sove.

På Roede-kjøkkenet finner du tips til sunne måltider – både små og store samt over 1000 oppskrifter til hverdag og fest!

God sommer!

Matglad hilsen fra oss i Roede-teamet