Visste du at maten vi spiser inneholder en rekke forskjellige stoffer i varierende mengder, som virker sammen på en gunstig måte? Å spise variert til hvert enkelt måltid, og videre daglig og ukentlig, vil bidra til at du lettere får i deg alle de viktige næringsstoffene kroppen din trenger.

Følger du Roede-metodens råd for hva du bør spise og drikke, vil du garantert få et variert og næringsrikt kosthold som er bra for helsen din.

Varier innenfor alle matvaregruppene

Det handler om å variere innenfor de ulike matvaregruppene. Synes du det høres komplisert ut? Tenk bare at du i løpet av dagen og uken skal variere mellom ulike farger på grønnsakene og fruktene du spiser. Velg variert av brød og kornvarer, spise forskjellig typer fisk og kjøtt og velg variert av meieriprodukter.

Det handler også om å variere hva du spiser til de forskjellige måltidene, og kanskje spesielt til middagen. Her er det smart å variere mellom kjøtt, fisk og fugl, mellom grønnsaker og salat og ikke minst ha forskjellig  tilbehør som potet, ris, pasta. Eller velg et annet tilbehør som bønner, linser, couscous og quinoa. Det å innføre en kjøttfri dag eller litt vegetarisk noen ganger i uken vil også skape en god variasjon. Det finnes mange gode vegetaroppskrifter på Roede-kjøkkenet.

Venner du deg til et variert kosthold gjennom dagen og uken, vil du lettere sikre at kroppen får tilført de næringsstoffene den trenger. Variasjon i kostholdet vil øke smaksopplevelsen og matgleden. Og det er godt for immunforsvaret!

God sommer!

Matglad hilsen fra oss i Roede-teamet