Lars Christian Gunzler (60) fra Nesøya i Asker har vært opptatt av mat hele livet sitt. Han er glad i mat, i å lage mat og han jobber med mat.

I mars i år måtte han ta grep. Da viste vekten over 120 kilo, og det begynte å gå på helsa løs.

– Jeg har blitt nyretransplantert to ganger, også har jeg i tillegg lagt på meg over tid. Jeg innså vektøkningen for en stund tilbake, men nå var det gått så langt at jeg fikk problemer i hverdagen. Jeg hadde søvnapné, jeg følte meg lite opplagt på dagtid og jeg var i dårlig form. Så skal man jo ikke drasse rundt på for mye når man er nyretransplantert, forteller Lars Christian.

Han meldte seg på Roede-kurs. Lars Christian har gått på Roede-kurs før, men denne gangen var det en venninne som anbefalte han et spesifikt kurs, et eget Roede-mannekurs, hos kursleder Maria Ellingsen.

– Maria var helt fantastisk. Hun gjorde hele forskjellen, forteller Lars Christian, og legger til at selv om man tror man klarer å gjøre alle endringene selv, så gjør de færreste det. Man må ha hjelp!

KURSLEDER: Maria F. Ellingsen er Roede-kursleder, og jobber i tillegg som coach og mentaltrener. Hun er opptatt av å legge vekt på også den mentale siden ved en vektnedgang.

Ingen utfordringer

På spørsmålet om han møtte på noen utfordringer underveis i endringsprosessen, svarer Lars Christian “nei!”.

Han bestemte seg tidlig for å ta med seg “godene” fra det gamle livet. Han liker å leve, og han liker å spise godt mat og være mett. Dette ville han ta med seg, i tillegg til å kunne kose seg med litt take-away iblant.

– Det var fullt mulig å gjøre dette, samtidig som jeg gjorde noen små grep. Og derfor har jeg ikke hatt så mange utfordringer.

Og selv med bare