1 copy

Da er vi i gang med første kalender-luke i min styrkekalender. Som tidligere forklart i dette innlegget så anbefaler jeg å gjøre disse øvelsene i «sett» på 3×10 repitisjoner. Jeg mener med dette at øvelsene skal gjøre 10 ganger etter hverandre og gjentas 3 ganger med en liten pause på 30 sekunder i mellom! Dersom du syntes øvelsen er utfordrende og trenger mer pause enn dette, så er det helt valgfritt når du gjør disse 30 repetisjonene (sammenlagt) gjennom dagen. Målet er at du pusher dine grenser og gjør dette for deg selv, og ingen andre! Men dersom du får med deg en partner så er det helt klart «lettere sammen». Vi gjør det jo sammen med deg vi andre som er med også, slik at det hele oppleves som en kollektiv innsats før jul.

Men nok prat – nå skal vi gjøre første øvelse!

IMG_8785

Dips er en øvelse som trener bakside overarm (triceps) og bryst. Dette er en enkel og god øvelse som kan gjøres både ute og inne på en kjøkkenstol, en benk, en sengekant, en sofa eller en liten høyde ute som en sein.

Støtt deg mot benken med ca. skulderbreddes grep. Kroppen holdes tilnærmet strak slik at kun hælene er i gulvet. Bøy i albuen og senk kroppen ned mot gulvet. Press opp igjen.

IMG_8786

Her er jeg på vei ned med strake bein hvor jeg holder meg 1 sekund, før jeg presser meg opp i startposisjon igjen!

IMG_8785

Dette tilsvarer 1 repitisjon av en ordinær dips! Denne skal da gjentas i 10 repitisjoner, før vi ta pause og gjentar 2  runder til!

IMG_8783

Dersom du kjenner at dette blir tungt kan du tilpasse øvelsen ved å flytte beina nærmere deg og da få mindre tyngde på armene.

IMG_8784-1

Du gjør øvelsen på samme måte som tidligere vist, med beholder da beina bøyd og senker da kun rumpa mot gulvet. Du beholder en «stolt» holdning i brystkassa, slik at du ikke «knekker» sammen på vei ned. Og presser da opp til startposisjon, og gjentar 10 ganger (1 set).

IMG_8787

En tøffere utgave av dipsen, prøv du også!

Jeg vet at noen er mer veltrent enn andre, og jeg utfordrer dere også til å ta en tøffere utgave av dipsen! Du kan plassere beina opp fra gulvet på noe i l