Lene Balseth (23) fra Trondheim begynte på Roede Ung-kurs hos kursleder Vibeke Teigre i 2016. Målet var å veie 70 kg innen august 2016…

Her forteller Vibeke Teigre om reisen til Lene på Roede-kurs

Målet til Lene var ikke bare å veie 70 kilo, men hun ønsket også å komme i så god form at hun kunne være med på fjellturer uten å alltid ligge bakerst. Hun hadde også et mål om å komme inn i noen klær hun hadde liggende bakerst i klesskapet.

Lene hadde ikke prøvd Roede-metoden tidligere, men mange andre ting. Hun opplevde at hun ikke hadde nok kunnskap om hvilken mat som var smart å spise, og hun opplevde at hun blandet sammen mange dietter. Dette gjorde henne litt forvirret. Lene hadde størst utfordringer i forhold til kostholdet, og spiste mye godteri, kosemat og Pepsi Max før hun startet på kurs. Lene har cøliaki, og syntes dette var en tilleggsutfordring i starten.

Kosthold og eksamen

Lene var glad i å trene. Hun spilte håndball, og trente 3 ganger i uken. Hun var også glad i styrketrening, men synes utholdenhetstrening var vanskelig og veldig slitsomt. Hun ble derfor fort glad i registreringsverktøyet og synes dette ga en veldig god oversikt og trygghet. Hun gikk ned hele -6,1 kg på det første kurset.

I kursperioden var Lene student i Trondheim, og jobbet altså med livsstilsendringen ved siden av. Under den første eksamensperioden i mai 2016, jobbet hun mye med kostholdet sitt i forbindelse med eksamenslesingen. Tidligere hadde det vært mye godsaker, men etter å ha forstått at det er smart å gi kroppen og hodet mat og pauser som kan bidra til økt konsentrasjon og bedre prestasjoner, tok det ikke lang tid før hun innså at det var smart å spise sunn mat i denne perioden. Eksamenslesingen krevde mye konsentrasjon, så det å bytte ut sjokolade med frukt og grønnsaker gjorde i hvert fall ikke innsatsen noe dårligere.

Positiv forpliketelse

Lene opplevde at det var en positiv forpliktelse å skulle rapportere til kursleder hver uke. Det å ha en kurs