Vår og sommer er festkakenes høysesong. Vi er på jakt etter en litt sunnere oppskrift – vinneren får bakeutstyr til verdi av 5000 kroner.

I ukene fremover står høytidsdager, konfirmasjoner, bryllup og andre festdager i kø. På kakebord landet rundt finner vi verdens beste, sjokoladekaker, ostekaker, bærterter og rullekaker. Disse tradisjonelle kakene er fantastiske smaksbomber, fulle av sommer og sol – men kanskje ikke så sunne at det gjør noe.

Det er ikke noe problem å unne seg usunne kaker innimellom. Men kan det lages festkaker som er litt mer sunne? Og ikke minst – smaker like godt og ser like gode ut? Svaret er JA!

Himmelsk pavlovakake som passer godt til alle festlige anledninger!

Lager du Norges sunneste festkake?

Det er vår utfordring til deg som er en dreven hjemmebaker. Gi oss en oppskrift som er original, som har en kakebunn som er sunnere i form av grovt mel, bruk av havregryn eller andre ingredienser som er sunnere enn siktet hvetemel. I tillegg skal den fylles og pyntes så den ser like god ut som en vanlig festkake, men med mindre sukker enn vanlig. Vi krever også at ingredienser i fyll og pynt skal være av den sunnere sorten.

Og så må den selvsagt smake som en festkake!

 Hvordan delta?

  1. Bak en herlig og «sunnere festkake» etter kriteriene over.
  2. Del bilde av din bløtkake på Instagram med #sunnfestkake2018 #brodogkorn #greteroede #matpabordet
    HUSK: at vi kun kan se ditt bilde om du har åpen konto
  3. Send inn din oppskrift med bilde til [email protected] innen 15. juni 2018. Oppskriften må nøyaktig beskrive ingrediensene, mengde, framgangsmåte og ovnstemperatur, steketid m.m. Beskriv også hvorfor din oppskrift er sunne