Er det ikke gøy å variere hvilke styrkeøvelser man bruker? Det er fort gjort at man trener det samme uke etter uke, men med en gang man gir seg selv litt variasjon vil jeg tro du kjenner at motivasjonen øker. Nå skal du få enda flere øvelser å variere i – HURRA! For i dag skal jeg dele 3. bolk med deg.

STYRKEBOLK #3

Denne bolken er den tøffeste – du vil få ekstra høy puls og kjenne at hjertet hamrer litt ekstra. Du vil også forbrenne litt mer og sannsynligvis kjenne svetten renne litt på ryggen.

Mini-sirkeltrening – 3 øvelser – 15-20 min

Du gjør disse øvelsene fortløpende, før du etter en veldig liten pause (max 2 min) starter på ny runde i samme bolk. Totalt skal du ta 3 runder pr bolk. Jeg kommer ikke til å forklare hvordan øvelsene skal utføres, da dette er mye enklere å se på video på YouTtube. Jeg legger ved linker til utføring av øvelsene.

BURPIES – kjerne + bein + lungekapasitet

Enkel og effektiv øvelse. Her får du opp pulsen og kommer til å må hente deg litt inn igjen etterpå. Som det blir sagt i videoen er det frivillig om man vil hoppe eller ei. Jeg kjører 10 rep med hopp. Hvor mange med hopp kan du klare?

SIDEPLANKE – kjerne/side + lår/side

Sideplanke er en fin måte å styrke kjernemuskulaturen på. Har du aldri forsøkt deg på denne tidligere kan det være lurt å sette kneet i gulvet. Men det er viktig at du presser hoften din opp mot taket. Hvis du syns øvelsen er lett kan du forsøke å stille deg på tærne. Mestrer du det også, kan du gjøre som karen i videoen – heve senke beinet. Klarer du å stå 30 sek pr side? Eller kanskje du klarer 8 rep pr fot?

MARKLØFT – Bakside lår + korsrygg