Hva gjør man når man ønsker å gå på personlige gruppe-kurs hos Roede, og hele Norge stenger ned – og dette ikke lenger blir mulig? Jo, da går man for plan B, og tenker at man kan oppnå like gode resultater via digitale møter.

Slik beskriver Jorunn Hille (56) fra Bergen hennes reise med Roede dette siste året, og hun fortsetter.

I fjor feiret vi sommeren på fjellet, og der fikk jeg besøk av min venninne. Jeg hadde ikke sett henne siden nedstengningen i mars. Hun møtte meg ny, slank og fin. Jeg oppdaget kjapt at fjellturene gikk lett for henne. Det gjorde de ikke for meg. Det var tungt for meg.

Da begynte jeg å tenke at dette går ikke lenger, og at noe må gjøres. Så i midten av oktober var valget tatt, og jeg startet på Roede-kurs hos Linda Hetlevik, på Midtun.

Dette var langt ifra mitt første bekjentskap med disse kursene, men jeg vet jo at det virker og det ga meg motivasjon atter en gang, til tross for at situasjonen var litt annerledes denne gangen med tanke på Covid-19.

Jeg ser fram til turene denne sommeren, som ikke skal bli et slit, sier Jorunn.

Nedstegning og digitale løsninger

Så kom ny nedstengning, og vi måtte over på digitale løsninger. Jeg tenkte først at dette kommer jeg ikke til å klare, for jeg må kontrolleres på vekten for å beholde motivasjonen oppe. Jeg må ha det fysiske møtet!

Men: De digitale møtene som ble gitt, var et godt tilbud. Og mulighetene var mange, da det var felles Teams-møter, møter med trening og i noen uker kunne vi bestille 1 til 1-møter. Fleksibelt opplegg.

Så dette gikk overraskende bra! På toppen av dette, sendte kursleder Linda alltid oppmuntringsmail på fredager, og jeg svarte med å beskrive min uke, med ukens vekt og utfordringer. I løpet av kort tid fikk jeg tilbakemelding på mail.

Så dette har vært et fantastisk opplegg! Jeg har blitt slankere, og jeg klarte helt fint å beholde motivasjonen oppen. Jeg brukte Roede-appen og registrerte all mat og trening. Dette trodde jeg kom til å bli vanskelig, men vipps så ble det gøy!