Jeg har prøvd alle mulige dietter. Det ga alltid samme resultat: Jeg gikk ned litt i vekt, men så ble det for tøft, og jeg la alltid på meg igjen.

Hei! Jeg heter Agnieszka Golec-Rutkowska og er fra Fitjar i Hordaland. Jeg har prøvd en rekke forskjellige dietter, men sluttet med de fleste ganske raskt fordi jeg som oftest måtte begrense meg til en svært fattig meny eller måtte kutte ut matvarer jeg liker. Jeg har også prøvd å gå ned i vekt ved å trene mye, men det ga heller ikke resultater.

Og ikke bare det, mens jeg «slet» med noen svangerskapskilo pådro jeg meg en kneskade, som gjorde at jeg måtte begrense min fysiske aktivitet. Samtidig var jeg i en periode med mye stress, som ofte endte med småspising, og da var det gjerne søtsaker det gikk i. Vekten skjøt for alvor i været.

Jeg var knust. En kollega fortalte meg om Roede, og jeg meldte meg på nettkurs hos tidligere kursleder Aina Teigen, og etter hvert nettkursleder Alice Haugland. Og det angrer jeg ikke på!

I 2015 vant Agnieszka Roede-prisen Årets nettslanker

En åpenbaring
For meg var kursets prinsipper om ernæring så gode at det nesten ble som en åpenbaring. Før har jeg alltid måttet kutte brød, poteter, ris og fett, mens her er nesten alt lov. Generelt behøver jeg ikke å avstå fullstendig fra noe som helst.

Nå lager jeg sunn mat til hele familien. Jeg kan spise akkurat det samme som resten av familien, og trenger ikke lage to middager. Jeg bruker noen oppskrifter som de er, mens noen bruker jeg som inspirasjon og så tilpasser jeg dem til min «polske gane». Jeg har også lært å «slanke» mine egne retter, slik at smaken forblir den samme, men de inneholder mindre kalorier. Jeg er mer bevisst på hva jeg spiser og drikker, og det er ikke vanskelig i det hele tatt.

Totalt har jeg gått ned 26 kilo!

– Unner meg fortsatt litt ekstra
Jeg er glad i å prøve ut nye smaker, og var lenge redd for å måtte gi slipp på dette. Men nå vet jeg at jeg kan prøve nye smaker. Det er mulig å fungere normalt, og likevel gå ned i vekt eller i det minste ikke gå opp. Det skjer selvfølgelig at jeg unner meg litt ekstra, men jeg vet hvordan jeg skal komme tilbake i et godt spor igjen.

Og det at klærne mine har blitt for store tar jeg med knusende ro! I begynnelsen var det selvsagt uvant at jeg hele tiden måtte sy inn favorittplaggene mine da de ble for store, og at jeg stadig måtte kjøpe nye klær og sko. Nå er det bare moro, og selv om jeg bruker masse penger på ny garderobe synes jeg det er en billig pris for den nye utgaven av «meg» selv.

Les gjerne flere solskinnshistorier her og bli inspirert!