Kristine_kkmila_1000x650

Før jeg virkelig kan starte min karriere som blogger for Roede-magasinet vil jeg fortelle deg litt om hvem jeg er og hvorfor dette betyr så mye for meg. Jeg har lyst til å bruke Roedebrikkene for å presentere meg – matglede, aktivitet, motivasjon og mestring og lettere sammen.

På den måten kan jeg gi deg et bilde av hva Roede-metoden gjør for meg og min hverdag, og hva jeg legger vekt på som kursleder.

convention

Meg og to venninner på Shape up convention høsten 2015


 

Først vil jeg si litt om bakgrunnen min. Som du kanskje har skjønt, er navnet Kristine Telebond. Jeg kommer i fra trivelige Trøndelag, nærmere bestemt vakre Klæbu kommune. Heldigvis kommer jeg fra en sunn og sporty familie.

Mamma har kontroll på kjøkkenhagen og drivhuset, og sørger for at det bonger av friske grønnsaker hver eneste høst. Pappa har vært den som har smurt ski, kjørt til og fra trening og jaktet fugl og vilt. Brødrene mine står for toppidretten i  familien, hvor det satses for fult på langrenn fra morgen til kveld. Mens jeg er Kristine-kursleder, mosjonist og matglad.

Pappa og mamma på World Cup-avsluttingen i Holmenkollen.

Pappa og mamma på World Cup-avsluttingen i Holmenkollen.

Meg, Perry og favoritt brødrene (Magnus og Eirik).

Meg, Perry og favoritt brødrene (Magnus og Eirik).

For tiden bor jeg sammen med kjæresten, Rune, og hunden, Perry, i en leilighet på Disen i Oslo. Det tar oss 10 minutter å gå til markagrensa og SatsElixia fins i alle retninger.

På dagtid er jeg avdelingsleder på en Aktivitetsskole og på kveldstid er jeg kursleder. Med andre ord, livet smiler akkurat nå og vi trives utrolig godt i hovedstaden.

Ut på tur med Rune - Kromgruverennet 2015  - Røros

Ut på tur med Rune – Kromgruverennet 2015 – Røros


 

Så tilbake til disse Roedebrikkene..

MATGLEDE – For meg er matglede sååå mye, det kommer jeg til å skrive en del om i tiden fremover. For mine matgleder dukker opp til stadighet, vet du hvorfor? Fordi jeg elsker mat, og er veldig glad i å prøve nye oppskrifter. Det er viktig for meg at maten jeg lager er god, sunn, gjerne rask å lage og at jeg kan NYTE den.

Før jeg ble kjent med Roede-metoden brukte jeg mye tid på å prøve ut forskjellige kake- og bakstoppskrifter. I løpet av kurset valgte jeg heller å forsøke meg på oppskriftene i Roede-boka og på nett. Gjett om jeg fant mye godt og enkelt!? Som Roede-blogger kommer jeg til å dele mange oppskrifter med deg, så liker du å utforske litt på kjøkkenet og ende opp med et sunt og deilig resultat, er dette bloggen for deg.

En annen ting som er utrolig kjekt med å følge Roede-metodens anbefalinger er at man slipper å droppe en matvaregruppe eller kjøpe dyr mat på helsekost’n. Jeg er hvertfall alt for glad i pizza, burger, tortilla, potet, knekkebrød o.l. til å gå på lavkarbo! Og tenk om jeg måtte spist overprisede alger fra helsekosten for å være sunn.. åh nei, det er ikke matglede for meg. Jeg er størst fan av å handle inn VANLIG mat i VANLIGE dagligvarebutikker jeg.

En tredje ting som er helt avgjørende for meg når det gjelder kostholdsvalg, er at jeg kan spise den samme maten som kjæresten min. Matglede handler også om å kunne gå ut å spise på restaurant en gang i blant og bli invitert på middag til ei venninne, uten å måtte ta med maten selv. Jeg trenger ikke bekymre meg, fordi jeg lever på helt vanlig mat og jeg kan tillate meg både HVERDAGSKOS OG HELGEKOS. Er det ikke flott?

Hjemmelaget kyllingburger ala Kristine. Denne kommer det oppskrift på SNART!

Hjemmelaget kyllingburger ala Kristine. Denne kommer det oppskrift på SNART!

AKTIVITET – Jeg er over middels interessert i fysisk aktivitet, og da er det spesielt hverdagsaktivitet og «fysisk aktivitet for alle» jeg brenner for. Menneskekroppen er skapt for bevegelse, så jeg syns alle skal finne gleden av å røre på kroppen sin. Jeg har på ingen måte vært særlig god i noen spesiell aktivitet, men jeg ser på fysisk aktivitet som lek og morro, og har nok derfor klart å tatt med meg idrettsgleden inn i voksenlivet.

Gleden til fysisk aktivitet hjelper meg godt for å holde vekten stabil, for som du kanskje har hørt tidligere: «Maten tar kiloene, treningen tar grammene». Dette sitatet kunne ikke stemt bedre. Jeg trente riktig og bra 5 dager i uken, likevel la jeg på meg 18 kilo på to år etter jeg flyttet til hovedstaden.

Til å starte med kunne jeg ikke forstå hvordan dette var mulig; men med god bevisstgjøring gjennom Roede-metoden, forsto jeg fort at man kunne ikke spise hva som helst bare man hadde trente 8-10 timer i uken. Sjokolademelk og New energi ble byttet ut med ordentlig mat, og måltidene ble hyppigere og smartere.

I tiden fremover skal jeg legge ut flere trenings- og hverdagsaktivitetstips, så gjør deg klar for å bli inspirert! Kanskje det er nettopp mine råd som får deg til å komme skikkelig i gang med treningen? For å komme i gang må du finne en aktivitet du liker, for da er mye allerede gjort. Uansett hva du velger å gjøre – gåtur, spinning, styrketrening, yoga, tennis, slalåm.. – har det ingen betydning, fordi: ALL TRENING ER BEDRE ENN INGEN TRENING!!

Jeg og kurslederkollega, Kristin Stokseth, representerte Grete Roede på KKmila 2015

Jeg og kurslederkollega, Kristin Stokseth, representerte Grete Roede på KKmila 2015

Leker meg som nybegynner i kajakkpadling i Grimstad

Leker meg som nybegynner i kajakkpadling i Grimstad

 

MOTIVASJON OG MESTRING – Det å holde på motivasjonen i en endringsprosess er det flest sliter med. Jeg vet hvor vanskelig det kan være, for hvor mange ganger har jeg ikke tenkt: «Jeg skal starte et sunnere liv på mandag…», så blir det neste mandag, så mandagen etter der… så blir det ikke noe av likevel. Kan du kjenne deg igjen i det?

Eller kanskje du har hatt et nyttårsforsett som omhandler trening, kosthold eller å gå ned i vekt? Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg sa til meg selv.. «Mitt nyttårforsett er å trene mer og spise sunnere». Jeg skal innrømme at jeg alltid var RÅGOD i hele januar, men så dabbet det sakte men sikker av.. Dessverre er jeg ikke alene om dette heller..

Når jeg ble kjent med Roede-metoden ble jeg veldig motivert av å visualisere. Da jeg startet min endringsprosess i august for over 4 1/2 år siden, drømte og visualiserte jeg veldig mye frem mot jul. Da skulle jeg nemlig hjem til familie og slekt, og jeg bestemte meg for at DA SKAL DE VIRKELIG SE EN FORSKJELL. Jeg gikk ned ca 13 kg til jul, og drømmen/visualiseringen ble virkelighet.

#DenFølelsen #Mestring #før #etter

Før jeg gjorde kostholdsendringer.

Før jeg gjorde kostholdsendringer.

kristine

Nye, fine treningsklær kan være nok til at jeg får en dose med ekstra treningsmotivasjon.

LETTERE SAMMEN – Nå har jeg jobbet som kursledet i 3,5 år. Jeg har hatt gleden av å hjulpet utrolig mange mennesker mot en lettere og sunnere fremtid. Jeg har inntrykk av at både de og jeg mener at endringsprosessen er mye lettere sammen med mennesker i samme situasjon. Om man skal ned 5 kg eller 30 kg har egentlig ingen betydning, man er i samme båt og må gjøre endringer for å kunne lykkes.

«Ingen kan gå tilbake og lage en ny begynnelse, men alle kan begynne i dag og lage en ny slutt»

Noen av mine kjære kurslederkollegaer på Roedekongressen 2015

Noen av mine kjære kurslederkollegaer på Roedekongressen 2015

Jeg elsker virkelig kursleder jobben min. Det er så utrolig motiverende å se hvordan folk lykkes på veien mot et sunnere og mer aktivt liv. Jeg håper at jeg gjennom denne bloggen kan inspirere deg til en sunnere livsstil og en aktiv fremtid.

Du får til det du bestemmer deg for, resten skal jeg hjelpe deg med. Trenger du mer enn en blogg for å nå ditt mål er du velkommen til å starte på kurs hos meg på Torshov eller på nettkurs. Ønsker du å la deg inspirere på flere hold er jeg på Instagram @telebond :-)


11382545_794617833988661_331407582_n

Smil fra Kristine

Innlegget Jeg er Kristine dukket først opp på Kristine Telebond.