Dette er i utgangspunktet for deg med BMI over 30, men kan også benyttes i en kortere periode av deg som motiveres av et raskt vekttap i starten. Her spiser du i underkant av 1000 kcal per dag, uavhengig av hva ditt beregnede energibehov er, om du er stor eller liten, høy eller lav. Det gir et raskere vekttap, en kickstart rett og slett.

Ikke alle kan følge et opplegg med et så lavt energiinntak. Vi anbefaler ikke personer med hjerte- og karsykdom, spiseforstyrrelser eller andre alvorlige sykdommer å følge Roede Kickstart. Dietten bør heller ikke følges av kvinner som er gravide/ammer.

Opplegget er mer rigid i starten enn Roede Balansert, og du spiser litt mer ensidig. Det er faktisk et poeng i denne sammenhengen, da det gir deg litt fri fra «matpresset og matkosen» der ute. Det gjør det lettere å holde et lavt energiinntak.

Les mer om Roede Balansert her.

Hvor lenge kan jeg ligge på 1000 kcal per dag?

Har du BMI over 30 og velger å følge Roede Kickstart for å gå ned i vekt, skal du likevel ikke følge den i mer enn i 8-12 uker. Har du BMI under 30, men ønsker en rask start, anbefaler vi at du går over til Roede Balansert etter to-tre uker. Etter dette gjør du en gradvis opptrapping av energiinntaket, og får en større variasjon i kostholdet. I denne fasen er det viktig med en god plan og jevnlig oppfølging – noe din kursleder vil sørge for.

Er Roede Kickstart en quick fix?

Nei, du går raskere ned i vekt, men må bruke lengre tid på opptrappingsfasen og den videre hold vekten-fasen. Arbeidet med å etablere nye vaner starter først etter at du har gått ned i vekt, og for å sikre et varig vekttap vil vi at du forplikter deg til å følge kurs i minimum et halvt år.

Får jeg et fullverdig kosthold?

Når du reduserer energiinntaket til under 1000 kcal per dag, er mengden mat for liten til at den kan romme alle næringsstoffene du trenger. Derfor har vi en øvre grense på hvor lenge du kan følge en slik meny.

Orker jeg å trene?

I den første fasen på et så lavt energiinntak vil du normalt ikke orke å trene, og harde treningsøkter er heller ikke anbefalt. Men det er individuelt hva man orker. Noen har masse energi hele tiden, mens andre kjenner seg tidvis litt matte. I den grad du har lyst og krefter, anbefales sykkelturer, gåturer eller tilsvarende trening. Drikk mye før, under og etter aktivitet, og tilpass måltidene slik at du har mest mulig energi til fysisk aktivitet.

Vil jeg være mye sulten?

I hvilken grad du opplever sultfølelse ved et så lavt energiinntak varierer. Blant de som opplever sult, avtar det oftest etter noen dager. Kjenner du en intens sultfølelse, er det viktig å finne ut om det er snakk om faktisk sult eller om du bare er fysen på noe. Er du fysisk sulten vil du kjenne igjen følelsen av lavt blodsukker, hodepine, lavt energi og rumlende m