Julen er for mange en tid for både ettertanke og ekstra omtanke, for alle de man har rundt seg av familie og venner. Opplever du dette ekstra sterkt i år?  Det er selvfølgelig ikke noe rart, etter et veldig annerledes år som har snudd opp og ned på hverdagen for de fleste! Kjenner du noen som trenger litt ekstra omsorg og omtanke nettopp i denne førjulstiden? Og hva kan du gjøre for å vise at du bryr deg?

Har mange av dine julearrangementer, julebord, familie- og vennetreff blitt avlyst, så har du nok mer tid denne førjulen enn tidligere. Hva med å bruke noe av tiden på å lage hjemmelagde julegaver til noen du er glad i, eller som du ønsker å gi ekstra omtanke til i denne førjulstiden?

Hjemmelagde julegaver som smaker godt er alltid populært, og det er ingen tvil om at det varmer litt ekstra både å få og gi bort, når det er hjemmelaget. Det er også ypperlig å gi som gave til de som allerede har alt de trenger.

Emballasje med personlighet

Du trenger ikke kjøpe dyr emballasje til de hjemmelagde gavene. Kanskje du allerede har bokser og glass som kan passe, ellers kan du få kjøpt billige bokser og glass i butikken. Cellofanposer er også veldig fint med forskjellige typer bånd. Kort kan man jo også lage selv hvis man har lyst til å gjøre gaven enda mer personlig.

Sjokoladeknekk er enkelt og populært julegodt som smaker!

Hjemmelaget sjokoladeknekk

Sjokoladeknekk er veldig enkelt å lage, og du kan fylle den med det du måtte ønske av tørket frukt og nøtter. Jeg tok utgangspunkt i sjokoladeknekk-oppskriften, og byttet ut tranebær med tørket mango og tilsatte hasselnøtter, rosiner og kokos i tillegg til valnøtter. Prøv deg frem og lag din egen favorittblanding!

Hjemmelaget sjokoladeknekk med valnøtter og tranebær

Hjemmebakt julekake

Julekake, vørterkake eller adventskringle er også en hyggelig gave å gi bort til noen du bryr deg ekstra om! Julekake kan fylles med rosiner, korinter, sukat og nøtter – så bruk det du liker best! Du kan lage den i en brødform, eller du kan forme den som et rundt brød på stekebrettet.

HJEMMEBAKT JULEKAKE: Kan fylles med rosiner, sukat, korinter og nøtter – bruk det du liker best!

Julegodt med tørket fiken, aprikos og valnøtter

Dette er julegodt som passer perfekt til hjemmelaget julegave. Her har jeg brukt tørket fiken og aprikos og valnøtter som er en smakfull kombinasjon. Strø gjerne over litt kokosmasse hvis du ønsker

24 små muffinsformer

  • 2 pk mørk dronningsjokolade
  • 100 g tørket fiken
  • 100 g tørket aprikos
  • 100 g valnøtter

Slik gjør du

  1. Hakk fiken, aprikos og valnøtter i mindre biter og ha det over i en bolle.
  2. Smelt sjokoladen i vannbad og rør sjokoalden til konsistensen blir glatt og fin.
  3. Hell den smeltede sjokoladen over frukt -og nøtteblandingen og bland sammen med en slikkepott.
  4. Bruk to skjeer og fyll de små muffinsformene med blandingen, strø evt over litt kokosmasse.
  5. Avkjøl julegodtet i kjøleskapet ca 15 minutter, slik at sjokoladen stivner.

JULEGODT: laget av smeltet sjokolade, tørket fiken, aprikos og valnøtter, NAM!

Tørkede epler som julegodt, snacks og topping

Tørkede epler er en hjemmelaget gave på sitt beste, den smaker helt nydelig som snacks og som topping på grøter og kornblandinger. Ja, dette er en gave med mange bruksområder, og som raskt vil bli spist opp! Skjær epler i tynne skiver og strø litt kanel på. Tørk de til de er sprø og krispi. Skal du gi bort tørkede epler, kan du legge det i cellofanpose, en tett boks eller et glass.

De beste ønsker om en god jul og et riktig godt nytt år!