Hei! Mitt navn er Alvhilde Tusberg Almeland. Jeg er 58 år gammel, og kommer fra Bergen. Her skal jeg skrive litt om min reise med Grete Roede. Den begynte for rundt tre år siden. Jeg satt på sofaen hjemme i stuen. Jeg var alene hjemme, dørene ut til hagen sto åpne. Det hadde egentlig vært en flott sommer, men jeg var likevel misfornøyd.

Akkurat der og da tok jeg av en eller annen grunn fatt i den følelsen, og ga meg selv tid til å filosofere over HVORFOR jeg var misfornøyd. Det var egentlig ikke så vanskelig å finne svaret. For siden jeg var klar over at jeg hadde et liv på «den gylne gren», og ikke et problem i verden det var verdt å snakke om, visste jeg innerst inne at det var meg selv jeg var misfornøyd med.

Fra aktiv til matrone i sofaen

Fra å være en aktiv ungdom og ung voksen, satt jeg nå der som en matrone i sofaen. 55 år gammel og på full fart inn i en pensjonisttilværelse i gyngestolen. Jeg hadde ingen helseplager, men jeg var blitt en passiv person, som mer eller mindre levde som en tilskuer til alt det alle andre drev med som var gøy.

Jeg var blitt den som alltid sa nei til artige opplevelser. Jeg brukte unnskyldninger som “jeg er jo for tjukk til det”, “jeg har ikke klær til det”, “jeg har ikke kondis til det”, “jeg kommer ikke til å klare det”, “jeg kommer til å bli et problem for alle de andre som er med” – og jeg var blitt en som var henvist til Cellbes.no for å finne klær. Med det resultat at jeg så ut som en kjerring i klesveien – etter min egen mening. Det har alltid vært viktig for meg å henge med i motebildet, men nå var det også blitt helt umulig. Jeg hadde faktisk begynt å si nei til sosialt samvær «fordi jeg ser jo ikke ut».

Kjæresten min må ha vært misfornøyd

Kort sagt satt jeg der i sofaen og satte ord på det faktum at jeg ikke likte meg selv lenger. Og jeg satte ord på at jeg i denne utgaven var milevis fra den personen samboeren min forelsket seg i den gangen for lenge siden. Han hadde aldri sagt et ord om at han var misfornøyd, men jeg måtte være så ærlig med meg selv og innrømme at det var han sikkert. Det ville i alle fall jeg ha vært om han forandret seg så mye som jeg hadde gjort.

Jeg bestemte meg der og da for at slik ville jeg ikke ha det lengre – NOK var NOK!

Jeg lette litt rundt på nettet, og endte ganske raskt opp med å studere Grete Roede sin side. Det var mange flotte historier der om mennesker som hadde klart det, og egentlig så det jo ikke så veldig vanskelig ut. Jeg hadde slanket meg mange ganger før i løpet av livet, og jeg var ikke klar for atter en sulteperiode, men det så jo heldigvis ikke ut som at det var det Grete Roede la opp til.

Mye god mat når man benytter Roede-metoden:)

Jeg ville bli aktiv igjen!

Jeg bestemte meg for å melde meg på et kurs. Jeg ville bli fysisk fit, sprek og fin i klærne. Og jeg ville ta opp igjen alle de aktivitetene jeg syntes var morsomme før, hvilket innebar blant annet å komme meg ut i naturen sammen med gode venner.

Jeg har en søster som har slitt med kiloene hele livet og jeg tilbød henne å være med. Hun sa ja med en gang, og en måned var vi i gang, og begynte på et Maxi-kurs.

Allerede to uker etter stilte vi på vår første utetrening i Grete Roede-regi ved Roede-kursleder Monica Ur. Treningstøy hadde vi kjøpt på Cellbes.no, og vi følte oss LANGT utenfor komfortsonen da vi stilte der den første gangen. Vi følte oss dumme, keitete og feite og vi angret VELDIG på at vi hadde meldt oss på. MEN, Monica pushet oss akkurat nok på sin milde, forsiktige måte. Det var kjempegøy, og mer enn tungt nok for oss. Og – ikke minst viktig – det ga mersmak. Vi følte oss plutselig FLINKE!!

Gjennom den første vinteren gikk vi ned mange kilo – det var ikke vanskelig i det hele tatt, og det var jo mye mat! Vi lærte om et balansert, godt norsk kosthold og vi lærte om viktigheten av fysisk fostring.

 

På treningscamp!

Etter noen måneder, så vi annonse for Grete Roede-treningshelg på Geilo – Roede Camp, og vi meldte oss på den. Også her angret vi som bare det da vi kjørte oppover. Men vi ble enige om at nå fikk vi jo bare gjennomføre, og dersom det var for ille kunne vi jo holde oss på rommet eller i Spa-avdelingen. Men også dette ble en fantastisk opplevelse for oss som hadde sittet i sofakroken i så mange år, og dessuten var det mange andre mennesker i samme situasjon der. Og vi prøvde ut flere treningstyper, som vi bare hadde hørt om før! Vi kom hjem med oppladete batterier, og klare til å gå på nye kurs for å nå våre mål.

Grete Roede-weekend på Geilo har vært et fast innslag om våren for oss etter dette. Kan anbefales for alle!

Fantastisk gøy og inspirerende på Roede-camp!

Gått ned over 30 kilo

I dag har jeg gått ned over 30 kilo og er strålende fornøyd. Jeg føler meg frisk, sprek og er i et strålende humør. Selvtilliten er på topp, og fysisk aktivitet er blitt en forutsetning for en god hverdag. Skal man finne på noe gøy en helg, er det som oftest med innlagte fysiske elementer.

Samboer, familie og venner er også strålende fornøyd med meg, og Cellbes.no har mistet meg som kunde. Klesbudsjettet har økt betraktelig, men det får bare være. Det er så GØY!!

Jeg føler meg frisk, sprek og er i et strålende humør:)

Jeg er så glad for at Grete Roede finnes, og ikke minst er jeg takknemlig for den støtten kursleder Monica har gitt meg underveis. Jeg kommer til å gå på Hold vekten-kurs i lang tid fremover for å være HELT sikker på at jeg ikke går opp igjen.

Jeg skal aldri tilbake til der jeg var, for nå har jeg funnet den utgaven av meg selv igjen som jeg liker å være.

Jeg har blitt sprek, flott og blid!