Har du dårlig samvittighet for at du bare får trent i helga? Da bør du lese denne artikkelen!

Mange opplever at det er vanskelig å ta seg tid til å trene midt i uka, men velger heller å trene et par ganger i løpet av helgen. Men er det godt nok?

Pushups på parkbenk

I følge Norsk helseinformatikk viser en nylig publisert studie i tidsskriftet JAMA at risikoen for tidlig død er nesten like lav for den som legger all treninga til helga, som for den som er fysisk aktiv hver dag.

I en studie der over 60 000 voksne i England og Skottland deltok, undersøkte forskere helseeffekten av å trene en eller to ganger i uka sammenlignet med de som trener oftere.

Av de deltakerne som fordelte treninga utover hele uka, hadde 35 % lavere risiko for død enn inaktive voksne, hvorav 41 % hadde lavere risiko for å dø av hjerte- og karsykdom og 21 % hadde lavere risiko for å dø av kreft.

For de deltakerne som kun trente i helgene, var ikke resultatene så mye dårligere

De hadde 30 % lavere risiko for å dø tidlig sammenlignet med inaktive voksne. Risikoen for å dø av hjerte- og karsykdom var tilnærmet lik gruppa som trente regelmessig, mens risikoen for å dø tidlig av kreft var 18 %.

Så opplever du at du har mer tid til å trene i helgen, så er det godt å vite at helgetreningen har tilnærmet like god helseeffekt som den regelmessige treningen i uken har.

Riktig god trening uansett hva du velger!
Hilsen Unni

Kilde: NHI.NO