Rundt veldig mange grillbord er det pølser, kjøtt og grillribber som gjelder. Gjerne flere ganger per uke i høysesongen. Dersom det er innslag av fisk, er det nesten alltid en ventepølse her og en liten grillribbe der. Om det grilles ofte, kan det bli litt mye kjøtt og da gjerne i form av pølser eller annet salte og fete varianter. Det er på tide å bli bevisst hvordan man kan løfte grillmåltidet til nye høyder, både smaksmessig, men også for helsens og ikke minst for miljøets skyld.

Mer fisk og sjømat på grillen

Det er ikke noe i veien med kjøtt og pølser av og til, men i grillsesongen tenderer det til å bli litt vel mye, vel ofte. Kanskje spesielt til de minste er det veldig enkelt å slenge en pølse på grillen og det er det. Det er på tide at også de minste får smaken på hvor deilig andre matretter egner seg på grillen, både i form av fisk og sjømat, men også grønnsaker.

Helsemyndighetene oppfordrer til å spise mer fisk, både den fete og magre varianten. Videre oppfordres det til å redusere inntaket av kjøtt, særlig rødt og bearbeidet kjøtt både grunnet helse, men også miljøaspektet. Får du først smaken på fisk og sjømat på grillen, finnes det neppe noe bedre. Mariner fisken med litt olje, hvitløk og chilli og du får assosiasjoner til sydlige strøk.

Spis mer fisk og sjømat for miljøet og deg selv!

Ferdige grønne salater og mer vegetar for helse og bærekraft