Kanskje du som leser dette har startet, eller vurder å starte på et Roede-kurs, men er bittelitt usikker på hvordan det skal gå hvis du må leve glutenfritt og ta noen ekstra hensyn?

Da jeg selv fikk cøliaki, i en alder av 40, må jeg ærlig innrømme at det var en lengre periode med hengeører og en følelse av at nå kan jeg faktisk ikke spise noe lenger. Jeg forsøkte å orientere meg om glutenfrie alternativer, og var på intens jakt etter glutenfritt bakverk – og da spesielt brød som både ville mette og smakte godt.

Det har heldigvis skjedd mye på de årene jeg har hatt cøliaki, men fortsatt er det er hav av muligheter som riktignok er glutenfrie, men langt fra noe næringsinnhold det er verdt å snakke høyt om. Da jeg bestemte meg for å ta sats og starte med Det Glutenfrie Verksted var jo det nettopp fordi jeg savnet produkter som smakte godt, med mindre sukker og mer fiber.

Hvis du også må velge glutenfritt, og samtidig går på Roede-kurs, er du kanskje litt usikker på hva du skal spise av glutenfritt for å holde deg unna tomme, raske kalorier. En lur start er alltid å lese ingredienslister. I starten er jo det litt uoverkommelig, men etter hvert blir du en racer – jeg lover deg.

En ekstra fordel, og trygghet, ved å følge et Roede-kurs er også at de gjennom sin nettbutikk har valgt ut enkelte matvarer for deg som også må leve glutenfritt. Matvarer med optimalt næringsinnhold.

Vaffel
– med revet gulrot og eple

Dette er en super variant å lage for eksempel matpakke vaffel på. Enkelt er det også om du har Vaffel miksen tilgjengelig og med deg på påsketur, da trenger du kun dette for å lage skikkelige gode, og mettende vafler:

Til 7 vaffelplater trenger du dette

  • 200 gram Vaffelmiks (1/2 pose Vaffel miks fra Det Glutenfrie Verksted)
  • 2 egg
  • 2 dl melk eller laktosefritt alternativ
  • 75 gram smeltet smør (bytt gjerne ut med mager kesam)
  • 1 reven gulrot
  • ½ eple revet
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel

Slik gjør du

Bland egg, melk og revet gulrot og eple i en bolle og tilsett det tørre. Blandes godt. La gjerne stå og svelle noen minutter før du steker. Avkjøles lett på rist mens du setter frem for eksempel snøfrisk, salat, ost og skinke eller annet du tenker vil smake godt. Pakkes gjerne med som niste!

Påskevaffel
– med appelsin og kanel


Til 7-8 vaffelplater trenger du dette

Slik gjør du

Bland egg, appelsinjuice og rømme i en bolle og tilsett det tørre. Blandes godt. La gjerne stå og svelle noen minutter før du steker. Avkjøles lett på rist mens du finner frem «pynt» som for eksempel cottage cheese og friske bær.

TIPS: Ønsker du flere vafler dobler du bare oppskriften og bruker hele posen med Vaffel miks.

Du finner glutenfri vaffelmiks fra Det Glutenfrie Verksted i Roede-butikken🙂

Perfekt å steke i solveggen mens påskeharen lader opp til påskeaften?

Riktig GOD PÅSKE!

 

Monica Jensen Hellmann
Det Glutenfrie Verksted