«Det kommer ikke an på hvordan du har det, men hvordan du tar det»

Denne leveregelen er det mange som lever etter, eller har som motto. Det er en grei leveregel for de som er sterke, men kan være mer utfordrende for de som kanskje sliter psykisk eller har store utfordringer i livet som man ikke kan gjøre så mye med.

Når det negative og de pessimistiske tankene får for mye plass.

Jeg har gått en stund og kjent på smerter i både skulderen og hoften min, og har et par kuler som har bekymret meg noe. I forrige uke fikk jeg diagnosen og knaggen jeg trengte, etter å ha tatt MR. Du har Artrose, sa legen i telefonen. Jeg ble egentlig ikke overrasket, for min mor har slitt med det samme. Men hun er en generasjon eldre enn meg, og jeg er kun 40.. som i en slik sammenheng er noe ungt. Artrose.. hva ville det innebære for meg?

cry-1636046_960_720

Neeei! Jeg vil ikke ha artrose!

Artrose er en leddsykdom som påvirker alle strukturene i leddet som ligamenter, leddhinne, bein og muskulatur. Sykdommen er mest kjent for svekkelsen av brusken. De vanligste symptomene er smerter og stivhet i ledd. Ofte blir også musklene og leddbåndene som omgir leddene smertefulle. Musklene kan svekkes, og leddene kan oppleves ustabile. Det finnes ingen medikamentell behandling som kan kurere artrose. Generelt anbefales alle med artrose å få informasjon om sykdommen, drive jevnlig fysisk aktivitet og gå ned i vekt – dersom man er overvektig.

Kilde: www.revmatiker.no

Jeg måtte la det synke inn, selv om jeg var litt forberedt på dette. Flere av mine deltakere på kurs sliter med samme sykdom, og jeg vet at det kan gi mye smerter i fremtiden. Armhevingene som jeg var så ivirig på å kjøre – er nå historie, siden det er skulderen min som er verst foreløpig. Jeg kan ikke lengre være den som tar de største hoppene eller grapewine i sal uten å tenke meg litt om. Jeg må ta hensyn til kroppen min.

frustration-1583655_960_720-riktig

Det er lov å bli lei seg og oppgitt, men det hjelper ikke i lengden.

Jeg har virkelig troen på å ta livet som det faller seg, men kjenner jo på at jeg kanskje er litt mer fremtidsorientert på enkelte områder nå. For det vil mest sannsynlig komme noen leie dager, med mye smerte og kanskje operasjoner etterhvert. Hvem vil være der for meg hvis jeg trenger en som er litt ekstra tålmodig? Vil det påvirke helsen min i så stor grad at det går ut over jobbene mine? Vil livsgleden min være like stor?

emoticon-1659551_960_720-riktig

Hmm.. noen tanker har jeg jo gjort meg.

Jeg pleier ikke å avslutte et innlegg uten at jeg er positiv. Det kommer jeg heller ikke til å gjøre nå. Derfor vil jeg fortelle litt om hvordan jeg tenker at fremtiden min skal bli MED denne diagnosen, og kanskj