Hvordan har livsstilen din vært i tidligere ferier? Er det noe du ser at du må endre for å lykkes med å holde formen og vekten? Vil det fungere å gjøre disse endringene – og likevel gi en fin ferie?

Det er lurt å sette noen sunne mål for ferien: Vil du gå litt ned i vekt, vil du holde vekten eller aksepterer du at vekten øker med et par kilo på ferien? Vil du trene litt for å holde formen ved like, eller har du et mål om å trene mer enn du pleier? Kanskje vil du begynne med en helt ny type trening – eller har du bestemt deg for å begynne å trene for første gang i sommer? Målet ditt blir utgangspunktet for å legge opp en strategi. Del målene dine med de du skal feriere sammen med, og be dem om hjelpe underveis. Kanskje får du flere med deg?

Det er tungt å komme i gang igjen etter ferien hvis vekten har gått opp og formkurven ned. Hold fast på din fysiske aktivitet, så holder du lettere på vekten også. Bestem deg gjerne for noe du vil opprettholde uansett hva som skjer i ferien – for eksempel trening. Ved å holde fast på dette får du konsentrasjon og fokus gjennom ferien. Når du ikke kutter ut alt som er bra for deg blir heller ikke ferien en unntakstilstand. Nyt ferien, slapp av og grip muligheten til å ta vare på deg selv og dine nærmeste.

Sett deg mål

Sett deg realistiske mål som du selv tror på. Tenk nøye gjennom hvorfor du vil leve sunnere i sommer. Del gjerne opp i hovedmål og delmål. Vær konkret og tidfest begge deler. Dette blir viktige milepæler underveis.

Kom i gang

Tenker du at du må gjøre alt helt riktig, ender du fort med for høye krav til deg selv og du kommer ikke i gang. Start nå!

Avdekk ”risikosituasjoner”

Finn ut hva som er dine risikosituasjoner. Det går ikke alltid som vi hadde planlagt, og vi går på en glipp. Ikke fortvil! Finn ut hva som skjedde – og prøv igjen, uten å gjøre samme feilen om igjen.

Prioriter deg selv

Å ha tid til deg selv og det som er viktig for deg vil gjøre at det blir lettere å lykkes. Sett av tid til aktivitet og trening, innkjøp og tilberedning av mat, og litt egentid uten stress.

Tenk positivt

Ikke la tanken på å nå målet skygge for gleden ved å være underveis. Fokuser på alt du oppnår og det du mestrer underveis. Unn deg selv en tabbekvote, det er menneskelig at du glipper. Se på det du faktisk kan tillate deg, i stedet for det du må kutte ned på.
Riktig god ferie – når den tid kommer:)

Les hele artikkelen på bloggen.