Vi skriver mars og vår. I hvert fall på papiret. Jeg syns ikke det er lenge siden vi snakket om nyttårsløfter, og hvordan alle ukebladene var prydet med slankeråd og butikkene hadde priskrig på frukt og grønt. Yeah right. Nå er det definitivt andre boller…

I dag kom jeg over den første “annonsen” på Facebook, der en av Rema butikkene annonserte supertilbud på smågodt. På det siste kursmøtet jeg hadde denne uken, drøftet jeg med mine kursdeltakere hva vi tenkte om dette. At påsken nærmer seg med stormskritt, og at vi allerede har sett tendenser til påskegule sjokoladeblandinger og Freia påskeegg, godt dandert i sjokkselgere rundt om kring i butikken. Tall fra Norgesgruppen viser at salget av godteri ligger 20 prosent høyere i påsken enn gjennomsnittet ellers i året. Og nå er priskrigen i gang.

SMÅGODT KR: 6.90,- pr hekto! 

Det går nok ikke lange tiden før de andre kjedene følger etter. Nå begynner alvoret. Kampen om kundene. Og lokkemiddelet er sukker. Fristende, deilig smågodt i alle slags farger og former. Lokkende og innbydende i butikken, satt opp i kassevis for å friste… Prisene dumpes til det minimale. Og vi går på.

Det er ikke alle som ser på dette som et “problem”. Mange har selvdisiplin nok til å gå forbi eller bare ta litt, men svært mange fyller opp pose etter pose. Og påsken varer og varer… i en måned. Vi som jobber med kosthold og alle som er glad i søtsaker… vi vet at dette kan være ganske så utfordrende. Jeg tenker derfor, at det kanskje kan være på sin plass med litt fakta. Slik at jeg og du kan klare oss gjennom denne smågodtkrigen uten å ha blitt brikker i den. Er du klar? Spenn deg fast og bestem deg!

——————————————————————————————————————-

Hvis vi tar et aldri så lite dypdykk i en smågodtpose, så kan vi være enige om at det ER mye godt der. Samtidig kan det være greit å sette seg inn i følgende (hentet fra kk.no: Så mange kalorier er det i godteposen )

Favorittene fra Nidar:

Bildet er fra min “før-tid”… jeg tør ikke tenke på hvor langt jeg måtte løpt for å bli kvitt denne…

• Smørbukk fudge (52 kalorier per bit)
• Bringebær (35 kalorier per bit)
• Sjokolade familien (49 kalorier per bit)
• Hobby bit (29,6 kalorier per bit)
• Spragleknas (45 kalorier per bit)

Favorittene fra Candyking: 

• Fargepletter (45,6 kalorier per bit)
• Bubblizz (18,5 kalorier per bit)
• Fudge karamell (75,5 kalorier per bit)
• Krokodiller (22 kalorier per bit)
• Fersken (22 kalorier per bit)

I tilegg har vi Freia Påskeegg, 194 kalorier per egg, 1 pose påskemarsipan â 168 gram gir 773 kalorier, Anthon Berg marsipanegg gir 613 kalorier for en pose på 7 egg… og slik kunne jeg fortsatt.

————————————————————————————————————————————————————

Som kursleder er jeg opptatt av å fokusere på muligheter og ikke på begrensninger. Jeg ønsker derfor å presisere at det finnes mange gode alternativer der ute, men disse er nok mest sannsynlig ikke “utsatt” for priskrig. Sukker selger som bare fy, bokstavelig talt.

1011796_519517391486085_7752952955730153908_n