Joggesko, fjellsko, pumps og stilett. Tennissko og Dr. Martens sko. Militærboots og sandaler. Listen er lang. Jeg er ingen skospesialist, men jeg vet at det er lurt å ha noen sko som er gode å gå i. Men det er noe helt annet jeg skal skrive om nå. For de skoene som spisser poenget i denne historien er ikke alltid de som er best for verken fot eller rygg.

Jeg hadde en liten prat med en av deltakerne mine denne uken. Vedkommende har nå gått ned et tosifret antall kilo. Jeg kjenner meg igjen i noen av hennes opplevelser, som for eksempel hva tilbakemeldinger fra andre gjør med oss. Man må ut å kjøpe nye klær, og får etter hvert en ny stil og tør å gå med hodet litt mer hevet. Og så er det den økte selvtilliten, som gjør at man tør å gå med noe man ikke har gått med før. Og det er her pumpsen kommer inn i bildet.

Kjøre stil:)

Første gang jeg i det hele tatt vurderte Pumps, var da jeg så den snertne og sjarmerende Jenny Skavlan danse i en Grandiosa reklame. Jeg kikket på den om og om igjen. Hvilken stil! Så kul, så tøff og så gjennomført. På den tiden hadde jeg en helt annen stil. Type: Store og vide bukser, en big size topp og traktorsko. Jeg var en sånn typete guttejente, med kort hår, som gjemte min feminine side fordi jeg ikke følte at jeg hadde en. Det var min opplevelse av meg selv. Jeg skammet meg over at jeg så ut som jeg gjorde.

Guttevennene mine på den tiden uttalte at mine venninner var så fine – mens jeg var «så koselig». Så da gikk jeg rundt – med mine traktorsko og store topper, og var koselig. Jeg hadde aldri trodd… at jeg en dag… skulle gå til innkjøp av et par lekre høyhælte pumps. Det var definitivt ikke meg. Den gangen.

shoes-726070_960_720

Traktorskoene mine har det grodd mose på nå – brukes kun til nytte i tilfelle!

Noe så patetisk, tenker kanskje du. Hva betyr et par pumps fra eller til? 

Tilbake til kursdeltakeren min. For i løpet av samtalen vår, fant jeg ut at her hadde vi en “sånn som meg”. En som hadde følt at overvekten ødela selvbildet såpass mye at til og med hennes feminine side hadde blitt gjemt bak en maske. Hun hadde endt opp i en en slags “jeg bryr meg ikke” fasade. Hun kikket opp på meg, og fortalte ivrig om hvor fin hun nå begynte å føle seg. Hun vurderte å gjøre som meg, etter å ha lest blogginnlegget om store klær som ble gjemt unna i skapet. Hun ville også kvitte seg med de,, og kjøpe seg nye og passelige klær. Og sist men ikke minst – føle seg vel og toppe antrekket med et par lekre pumps. Og der sto hårene i nakken på meg. For jeg visste hva som var og er i ferd med å skje med denne deltakeren. Hun er i ferd med å tørre å vise sin feminine side igjen… og JEG vet hvor utrulig godt det føles!

Å gå ned i vekt kan gjøre utrolig mye med et menneske. Svært mange kvinner trives og finner sin egen femininitet på tross av at de har noen kilo for mye. Selv har jeg mange ganger kastet beundrende blikk også etter disse VAKRE kvinnene. Men jeg fikk det ikke til selv. Jeg turte ikke og klarte ikke å finne min stil.

Men i dag derimot, går jeg gjerne i pumps om så jeg er aldri så iskald på føttene;) Jeg tør og jeg vil vise min femininitet!

Vektnedgangen min har gitt meg mange nye opplevelser, og en av dem er altså å være en kvinne i mengden. Ikke bare en koselig guttejente, men en helt middels feminin og stolt 40- åring. Med pumps – i alle farger;)