Det vidunderlige og smarte Internettet. Fullt av hjemmesider og muligheter til alt fra shopping til å laste ned filmer. På nettet kan man finne inspirasjon og bli frustrert. Treffe potensielle kjærester og melde seg på arrangementer. Og man kan ta Roede-kurs!

Jeg har flere ganger opplevd å få forespørsler fra lesere om muligheten til ta nettkurs. Jeg har selv ikke hatt nettkurs så lenge (Nettflex heter mitt tilbud, jeg skal forklare mer etterpå), men nå har jeg begynt så smått å ha noen deltakere som jeg har kontakt med på denne måten. Selv tester jeg for tiden ut konseptet “Webinar” live på nett – og er nå inne i uke 4 av dette kurset.

Mange lykkes med Roede på nett!

Hvordan fungerer så de ulike konseptene?

En ting er i hvert fall en fellesnevner: De passer veldig godt for dere som har tidsklemme, og som ikke har mulighet til å delta på kurs på grunn av dette. Det er også genialt for deg som bor i områder der vi (dessverre) ikke har kursledere.

Alle krever at du er ærlig med deg selv og med kurslederen – og at du selv tar ansvar for at tallet på vekten blir registrert riktig hver uke. Det er også viktig at du er flink å registrere, slik at kursleder kan følge med på aktivitet, inntak og kostholds-score.

Roede Nettkurs

Vibeke Teigre, nettkursleder, sier følgende:

– Et nettkurs er akkurat det samme som et vanlig Roede-kurs, bare at det er fullstendig fleksibelt. Du får personlig veiledning, råd og tips til hvordan du kan gå ned i vekt. Og du får nyttig kunnskap om sunt kosthold og fysisk aktivitet, og lærer hvordan du skal leve med nye og sunne vaner over tid. Kursdeltaker sender inn en rapport en gang i uken, der et sett med spørsmål besvares. Rapporten sendes inn til avtalt tid hver uke. Innen 24 timer gir kursleder en tilbakemelding på rapporten. Dette betyr at nettkurs er veldig personlig. Kursleder ser bare deg. NB: Dette er ikke en automatisert tjeneste!

Mange tror at dersom man deltar på et nettkurs, så får man ferdig formulerte svar. Det får man altså ikke. Kurslederen finner et passende svar og passende tema, ut fra hva du skriver i din rapport. Du kan selv følge med på grafen på din side – og svært mange lykkes med å de denne gå nedover i løpet av kurset!

Vibeke, en av våre nettkursledere.

Roede Webinar:

Dette er det nyeste konseptet innen denne sjangeren. Selv er jeg med og tester ut dette om dagen, og det fungerer ved at kursleder streamer direkte til alle deltakerne, og vi som er med sitter klar på chat og svarer på eventuelle spørsmål. Hun snakker om ukens tema med oss, og stiller oss gjerne spørsmål knyttet til dette. Også her registrerer vi på nettet selv, og legger inn vekt slik at kursleder kan ha en slags oppsummering når vi “møtes” hver uke. Her kan man være helt anonym for de andre deltakerne, men samtidig være i en gruppe. Genialt, ikke sant?

Roede Nettflex:

Dette er et tilbud som også jeg selv har. Her fungerer jeg som kursleder ved at du sender din rapport en gang i uken, og jeg sender deg et svar tilbake. Men du kan også velge å “flexe” her. Bor du i nærheten, kan vi kanskje treffes en av gangene i stedet for at jeg sender brev. Enkelte ønsker i stedet å ta en prat via Facetime, ombehovet for å “treffe” meg i løpet av kurset oppstår.  Da finner vi et smutthull – slik at vi kan “sees” på den måten. Her er det mange muligheter!

Roede &n