Det nærmer seg den “julete” tiden. Jeg vet ikke hvor høsten ble av, men denne årstiden med stearinlys i vinduene, sidelengs regn og et tonn av visne blader på dørmatta, har vært realiteten i et par måneder. Enten går livet for fort, eller så er det meg som har så mye på tapetet at jeg ikke får med meg at vi har årstider? En ting er i hvert fall klinkende klart: Det er snart jul!

Jul… tiden med lys, nisser og stjerner!

Jeg begynte allerede for tre uker siden, å jobbe med “temaet jul” sammen med mine kursdeltakere, i tillegg til de andre temaene som vi går igjennom på møtene våre. Frem til nå har vi snakket mest om julebordene, som står i kø helt til desember er over, og årstiden vinter har meldt sin ankomst.

Jeg har i tidligere innlegg poengtert at vi tross alt er veldig heldige. Jeg kan ikke skrive dette innlegget uten å nevne dette om igjen.

Det vi snakker om her, er etter min mening et “luksusproblem”, men for de av oss som ønsker å passe vekten – er det et utfordring jeg likevel drister meg til å skrive litt om.

Hyggelige juleselskaper er høydepunkter i mørketiden!

Her finner du Roede-vennlige oppkrifter: Oppskrifter på julemat

I Roede-metoden er vi opptatt av å planlegge. Hvert år, på det siste kurset før jul, er det mange av de som jobber som kursledere som deler ut en planleggingskalender. Uten egen skriver, med to jobber og mange baller i luften, er ikke jeg en av de, men jeg er likefullt fokusert på at vinneren har en plan.

Skal vi komme helskinnet gjennom julebords- og “kosebesøkstiden”, er det viktig å ha en plan. I hvert fall er det viktig å ha tenkt igjennom hvordan man skal møte denne tiden, og starte 2019 med en følelse av mestring og tilfredshet.

Deilig å starte det nye året med godfølelse i kroppen!

Førsjulstiden, mine beste tips

  • Last ned og skriv ut en planleggingskalender, om du ikke har en liggende allerede. Forsøk å få deg en oversikt over sosiale tilstelninger i november og desember.
  • Bruk gjerne tid på å finne ut hvor sunn eller usunn maten som serveres på disse arrangementene er. Er det muligheter til å trappe ned på antallet middager som inneholder mye energi og mettet fett?
  • Bruk litt tid i forveien av arrangementene, på å sjekke ut om det er koldtbord eller pinnekjøtt som serveres. Er det koldtbord – er alle verdens utfordringer løst (spør du meg). Da er det bare å velge de magre alternativene, og passe på mengden av tilbehør.

Koldtbord er supert. Her har jeg funnet sunn dessert på Storefjell Høyfjellshotell.

  • Dropp desserten, eller spis kun litt av den om du må. Om du ikke liker å bidra til matsvinn, så gi gjerne beskjed til kelneren om at du ønsker å stå over. Eventuelle reaksjoner og tilbakemel