Er du fortsatt i feriemodus? Det er i hvert fall jeg!

Før mine deltakere “tok ferie” fra kurset før sommeren, snakket vi mye om hvordan vi skulle naile ferien. Noen ville gjerne forsøke å gå ned i vekt som normalt, mens andre ønsket å ha fokus på å klare å holde vekten. Hvordan det har gått, gjenstår å se når vi har “siste kurskveld” om noen uker. Før det er oppstart av nye kurs helt i slutten av august. Jeg gleder meg til å treffe alle sammen!

Jeg har vært to uker på reise nå, og har hatt det alle tiders. Jeg har hatt dere med på reisen, og de av dere som følger meg på Facebook, har allerede fått noen smakebiter fra mine opplevelser.

Her fra Candyland i Sverige, hvor jeg brukte alle sansene mine – bortsett fra smaken. For jeg klarte faktisk å la være!

Gjennom bilder fra disse ukene, vil jeg nå komme med mine beste ferietips, selv om jeg vet at mange er ferdig med ferien sin nå. Kanskje kan du ha nytte av de ved neste anledning?

Mine beste ferietips

1 ) Ta alltid med deg proviant på biltur eller når du skal være en stund uten planlagt mat

Boller, kr. 10! Her må man ha kontroll på blodsukker og vilje til å bare kjøpe kaffe. Man angrer sjelden etterpå.. Det er smart med matpakke på lange bilturer.

Boller på bensinstasjonen, is, hot dog, burgere og sveler er ganske vanlig å bli fristet av når man stopper på bensinstasjoner og lignende i vårt langstrakte land. Eller når man  skal ta seg en kaffekopp på kafè. Da er Roede-triksene gode å hente frem. Jeg for eksempel, snek med meg en Skyr når jeg var på kafè sammen med familien på Gol for noen uker siden, og spiste den i smug! Jeg følte meg som en kjeltring, men jeg sparte meg selv for mange kalorier.

En pakke med knekkebrød, noen barer, frukt og nøtter kan også være bra å ha i bakhånd. Og ikke minst viljen – ofte er det akkurat den som svikter når man er på ferie, og “alt skal være lov”.

Moreller – sunt og godt å ha med i sekken på stranden!

2) Bestem deg for at DETTE SKAL DU KLARE!

Det meste sitter i toppetasjen. Når jeg skal på ferie, må jeg bestemme meg for å i ikke ta Roede-ferie. Jeg må fortsette å holde på prinsippene så godt jeg kan, slik at jeg slipper jeg å ta igjen kjedelige kiloer etter ferien.

Heller ett i minus enn 3 i pluss! Når man har noen å jobbe sammen med (for eksempel en kursleder), er det lettere å holde fokuset. I Grete Roede pleier vi ofte å ha kurs som har møter både FØR og ETTER feriene.

Et illustrasjonsbilde på at man som oftest kan klare det man ønsker. Jeg er ikke spesielt handy av meg, men sammen med Aron (det er lettere sammen), fikk vi opp teltet til slutt.

3) Gjør sunne valg i alle situasjoner

Her fra hovedgaten i Gøteborg, med alle slags deilige dufter og fristelser. Det ble en frisk kopp med bær, og en sukkerfri protein-is litt lenger borte i gaten.

Å stå i mot pølseboder, bakerier og annet som ligger og lyser imot oss i forskjellige kiosker i gaten – krever bevissthet. Hva skal jeg gå forbi, og hva skal jeg stoppe opp og se nærmere på? Er du innstilt på å alltid velge det sunneste alternativet som frister, så føler du deg nok sikkert også litt bedre etterpå. I hvert fall gjør jeg det!

4) Bruk beina så ofte du kan!

Nydelige Central Park i New York.

Gå en tur sammen med familien og se deg rundt på stedet du ferierer på. Mange steder kan du leie sykkel, båt og gjøre andre aktiviteter også. Her er bilder fra Central Park i New York, hvor jeg ferierte.

Nydelig park midt i smørja.

Gode sko er lurt å ha med på tur, og en sekk med proviant kan være greit. Selv startet vi dagen med frokost i parken før vi tok beina fatt.

Fantastiske perler overalt! En kontrast til de travle gatene på Manhattan, men bare et steinkast unna.

Og selvsagt; TA TRAPPEN!

5) Gå på skattejakt!

Jeg elsker å gå i dagligvarebutikker, både her hjemme og i utlandet. Spesielt gøy er det i utlandet! Spennende mat og forskjellige matvarer som jeg ikke har sett før. Fyll opp vesken din, så har du måltider gjennom hele dagen. Det går fint å sjekke kaloriinnholdet også i utlandet.

Nøtter må man ha, og denne digget jeg! Med anbefalt antall kalorier på nøtter per dag, fordelt i poser.

Say no more… jeg ble nesten slått i bakken av hvor flott og fristende frukt og grønt var tilberedt, i de fleste butikkene jeg var innom i storbyen New York.

6) Følg Roede-prinsippene uansett!

På restaurant eller på telttur: Det er like mange kalorier i maten uansett hvor “lovlig” det føles å spise dårlig mat. Det er ikke vanskelig å følge prinsippene om man tør å bry sin kelner med noen ekstra spørsmål, eller om man spør etter matvarer som ikke er satt opp på menyen. Selv fikk jeg kjøkkenet på Storefjell Resort til å hente usukrede jordbær til meg, og kelneren i New York kom med retten fordelt i tre forskjellige skåler slik at jeg selv kunne tilberede. Når jeg skulle ha et glass vin, spurte jeg også om å få en vin med mindre sukker i. Ikke alle visste hva de skulle tilby da, men jeg gjorde i hvert fall et forsøk. Jeg var nok ikke flink nok til å drikke vann denne ferien, men ellers syns jeg at det har gått veldig fint å leve Roede-vennlig. I telt, på hotell og på storbyferie.

7) Husk å ladde batteriene!

Ferie skal også være ferie. Ta deg tid til å nyte, slappe av og kose deg. Bruke sansene, se nye steder, kjenne nye dufter, hør lyden av storbyen eller regnet som drypper på telttaket. Sove bare litt til. Krype inntil. Spise lange frokoster. Nyte en kopp kaffe. Så er vi klar til høstens oppgaver.

Her stoppet jeg opp og lot meg fascinere av naturens eget kunstverk!

På “Top of the rock”. Trekke inn pusten og nyte utsikten.

Ta en kaffe, kikke på rare mennesker, være litt laidback.

Ta seg til til å fokusere på kun seg selv!

Ingen er perfekt, og jeg har selvsagt også gjort mine tabber. Men 80 % har jeg klart, og det vil jeg si er godt nok. Vi har alltid utviklingspotensiale, ikke sant?

En oppladet og klar kurslederhilsen fra Charlotte

Les hele artikkelen på bloggen.