Er du fortsatt i feriemodus? Det er i hvert fall jeg!

Før mine deltakere “tok ferie” fra kurset før sommeren, snakket vi mye om hvordan vi skulle naile ferien. Noen ville gjerne forsøke å gå ned i vekt som normalt, mens andre ønsket å ha fokus på å klare å holde vekten. Hvordan det har gått, gjenstår å se når vi har “siste kurskveld” om noen uker. Før det er oppstart av nye kurs helt i slutten av august. Jeg gleder meg til å treffe alle sammen!

Jeg har vært to uker på reise nå, og har hatt det alle tiders. Jeg har hatt dere med på reisen, og de av dere som følger meg på Facebook, har allerede fått noen smakebiter fra mine opplevelser.

Her fra Candyland i Sverige, hvor jeg brukte alle sansene mine – bortsett fra smaken. For jeg klarte faktisk å la være!

Gjennom bilder fra disse ukene, vil jeg nå komme med mine beste ferietips, selv om jeg vet at mange er ferdig med ferien sin nå. Kanskje kan du ha nytte av de ved neste anledning?

Mine beste ferietips

1 ) Ta alltid med deg proviant på biltur eller når du skal være en stund uten planlagt mat

Boller, kr. 10! Her må man ha kontroll på blodsukker og vilje til å bare kjøpe kaffe. Man angrer sjelden etterpå.. Det er smart med matpakke på lange bilturer.

Boller på bensinstasjonen, is, hot dog, burgere og sveler er ganske vanlig å bli fristet av når man stopper på bensinstasjoner og lignende i vårt langstrakte land. Eller når man  skal ta seg en kaffekopp på kafè. Da er Roede-triksene gode å hente frem. Jeg for eksempel, snek med meg en Skyr når jeg var på kafè sammen med familien på Gol for noen uker siden, og spiste den i smug! Jeg følte meg som en kjeltring, men jeg sparte meg selv for mange kalorier.

En pakke med knekkebrød, noen barer, frukt og nøtter kan også være bra å ha i bakhånd. Og ikke minst viljen – ofte er det akkurat den som svikter når man er på ferie, og “alt skal være lov”.

Moreller – sunt og godt å ha med i sekken på stranden!

2) Bestem deg for at DETTE SKAL DU KLARE!

Det meste sitter i toppetasjen. Når jeg skal på ferie, må jeg bestemme meg for å i ikke ta Roede-ferie. Jeg må fortsette å holde på prinsippene så godt jeg kan, slik at jeg slipper jeg å ta igjen kjedelige kiloer etter ferien.

Heller ett i minus enn 3 i pluss! Når man har noen å jobbe sammen med (for eksempel en kursleder), er det lettere å holde fokuset. I Grete Roede pleier vi ofte å ha kurs som har møter både FØR og ETTER feriene.

Et illustrasjonsbilde på at man som oftest kan klare det man ønsker. Jeg er ikke spesielt handy av meg, men sammen med Aron (det er lettere sammen), fikk vi opp