Det er i disse dager kursoppstart hos de fleste kurslederne i Grete Roede. Jeg var så heldig å kunne motta mange gode gjensynsklemmer etter pausen denne sommeren i forrige uke, fra deltakere som har vært med en stund. Denne uken vil jeg treffe mange nye også. Det gleder både jeg og mine kursleder kolleger oss veldig til!

Charlotte`n klar for gjensynsklem!

Den første kvelden på Roede-kurset, er det viktig at hver enkel blir satt inn i hva det vil si å leve etter Roede-metoden. Vi snakker om ulike typer “menyer”, om ja-mat, kosemerker og trimpoeng – for å nevne noe. Det pleier å gå ganske så smurt, og de fleste er klare for å brette opp ermene. Men så er der også veldig ofte en som griner litt på nesen. For hvordan skal hun/han klare seg uten vin i helgene?

Vil ha viiiin!

Det kunne like gjerne vært meg. Vin er jo min generasjons helgekos nummer en, i hvert fall i min vennekrets. Her snakker vi smaksopplevelsen, men kanskje også “fin på vin – rusen” som ofte kommer etter at de par første glassene er inntatt.

For å ikke virke belærende eller falsk, må jeg få med at også jeg kan være en av de som tar et glass eller to ekstra når jeg først setter i gang. Det er muligens også meg som tar gitaren og spiller opp til allsang, og den samme jeg som tror at alle kan teksten på “Lukk opp din hjertedøøøør”. Passe harry, men vanligvis veldig moro. Når alle stemmer i refrenget (for det kan de fleste), kan allsangen høres sånn ca. fra Bergen til Dovrefjell.

Poenget mitt er ikke å være en besserwisser eller å gi inntrykk av at jeg er bedre enn alle andre på dette området. Poenget er å formidle at vin er kalorier.

Og vips.. så var jeg ROCKSTAR!

En god sammenkomst med “fin på vin” innimellom, er for de aller fleste helt normalt. Men som nevnt, så er det for mange en stor utfordring å stå over vinen i helgene, sånn typ hver uke. Vinen som har blitt heders tilbehøret i de aller fleste sosiale sammenhenger.

Når helgen kommer, og man setter seg til bords blant feststemte venner og bekjente, er det liksom ikke helt innafor å dra frem Roede-kortet når man skal si nei takk til den røde eller hvite drikken, og heller bruke kaloriene på de fløtegratinerte potetene.

Les også mitt tidligere innlegg: I pose og sekk

Det sitter langt inne hos mange, det å ta frem Roede-kortet!

For noen så er det nettopp dette som gjør at veien til målet blir mye lenger enn det man egentlig ønsker. Når man da går på vekten, uteblir ofte resultatet med tanke på tallet. Deltakeren river seg i håret og skjønner ingenting, for hun/han har jo vært så flink! Men så kommer det etterhvert frem da, at joda, det ble en del vin denne helgen også.

Jeg, som kursleder, får da  bekrefte