Komfortsonen. Det er så deilig å være der. Det kjennes trygt og godt, det er behagelig og gjør ikke vondt. Tanken på å tre ut kan skape ulike tanker og reaksjoner i deg, alt ettersom hva det er. Jeg hadde for eksempel fått frynsete nerver og pustevansker av å skulle hoppe i fallskjerm. Andre syns at akkurat det er å være i komfortsonen.

Vi mennesker liker å safe. Jeg selv er ikke spesielt glad i å jogge, mens en pulstime med en herlig instruktør på et treningssenter kan få meg til å holde ut i timesvis. Musikken og synergien driver meg. Og det er heller ikke så fælt å stå forann å lede timen. Jeg kjenner at jeg mestrer det og liker det.

Mange tenker at styrketrening er et ork. Tanken på en PT eller en instruktør som roper og hopper rundt med gedigne muskler og struttende energi tar pusten fra deg – og du tenker at du ALDRI hverken kommer til å se slik ut – eller strutte så inni hampen av energi som det denne personen gjør. Tør ikke tenke på hvor pinlig det er å synke sammen av utmattelse, imens de andre tar 20 strake armhevinger og du er i ferd med å fullføre nummer fire… med knærne i gulvet. Hjelp!

Her kan du lese om vanlige unskyldninger for å ikke trene styrke

På mine kurs, pleier jeg å fortelle litt om hvordan jeg sniker inn litt styrketrening i hverdagen. Jeg er også blant de som sliter med å få til styrketrening på senter, og som er like redd hver gang jeg nærmer meg enkelte apparater i senteret – i tilfelle jeg sitter feil vei, klemstrer fast hodet eller ramler ut av… “Her kommer dummedummedummedum…” føler jeg…

Men jeg ønsker å være stram i fisken. Siden jeg har gått såpass mye ned i vekt som jeg har gjort, ville jeg sett noe annerledes ut uten styrketrening. Jeg er ingen fitnessutøver… men jeg klarer meg:)

Mine tips for å få inn litt og litt hver dag:

15 knebøy med skjørt og støvletter, imens kaffen renner ut:)

  • Jeanette Roede inspirerte meg veldig da hun i et foredrag fortalte at hun pleide å gjøre enkelte styrkeøvelser mens hun ventet på at kopimaskinen på jobben skulle gjøre seg ferdig. På min jobb, på Røde Kors Førstehjelp, pleier jeg av og til å ta knebøy mens jeg venter på kaffen. Jeg rekker vanligvis minst 15 knebøy eller 10 armhevinger mens kaffen renner ned. Her må du tåle at kollegaer dine ser rart på deg… og gjerne kommer med kommentarer og spørsmål om det har klikket for deg. Men de slutter å se når de har blitt vandt til det… og enkelte hiver seg faktisk på også:) De gæ10255436_10152425907610406_2935918498378460012_nrne har det godt!
  • Ta deg et lite minutt avbrekk fra kontorstolen din. Har du et strikk liggende, finnes det mange øvelser du kan gjøre. Fest strikken rundt foten, og vips kan du trene bittelitt styrke på armene innimellom slagene. En enkel måte å stramme litt opp på.
  • Bruk det du har rundt deg for å stramme opp litt. Rett på gulvet, i sengen eller på en bordkant. Heve og senke deg, ta situps og  legg deg litt i planke.
  • Legg inn en 10 minutters økt sammen med kollegaer. Det er lettere og morsommere sammen! Spesielt for kontorrotter kan det være godt å ta en liten avbrekk. Du blir mer effektiv på jobben hvis du får lov til å trene i løpet av arbeidsdagen. Det er et glimrende argument overfor sjefen, i følge en gruppe forskere ved Stockholms Universitet og Karolinska Institutet, er det til og med hold i påstanden Trykk på linken for å lese:  Trening på jobb øker effektiviteten