Ferier og helger byr gjerne på en litt annen livsstil – i hver fall for meg. Sene frokoster, få måltider, ikke alltid mye aktivitet selv om jeg strengt tatt har mer tid til det da. Og så blir det gjerne litt flere utskeielser med både mat og drikke. Det kan også være perioder hvor jeg mister fokus, og alt sklir ut. Det viktige er at det ikke blir sånn i hverdagen, men at jeg har en klar plan for å komme i gang igjen med gode hverdager.

Her er min overordnede plan og den gir meg mer overskudd og energi, som igjen gjør det lettere å ta de gode valgene. Kanskje den kan være nyttig for deg og?

  • Rydd kjøleskapet! Etterpå fyller du det opp med riktige, sunne varer. Det er det absolutt lureste du gjør for å komme i gang.
  • Begynn dagen med å spise frokost. Spis 4-5 måltider per dag, heller mindre og ofte enn få og store. Da er det lettere å unngå småspising mellom måltidene, og la være å falle for søtsuget om kvelden.
  • Spis variert mat gjennom hele uken og velg fra alle matvaregrupper – grovt brød og grove kronprodukter, kjøtt, kylling, fisk, erter og bønner, poteter ris og pasta. Spis masse grønnsaker, frukt og bær – 3 porsjoner grønt og to porsjoner frukt/bær hver dag.
  • Beveg deg! Gjør hverdagen din mer aktiv, og planlegg aktivitet inn i kalenderen din. Der du har et valg, gjør det som krever at du bruker kroppen din! Øk mengden aktivitet du har hver uke. Er du ikke vant til mosjon, prøv å få til ½ times tur hver dag
  • Drikk mye vann – 10 glass om dagen er bra. Drikker du for lite blir du ukonsentrert, slapp og tiltaksløs. Tørsten er et dårlig mål på om du trenger drikke.
  • Legg handleturen til etter du har spist, da er det lettere å unngå fristelser. Bruk handleliste:)
  • Spar fete, salte og søte matvarer som snacks, godterier, brus og kaker til lørdag.

Lykke til!

Jeanette

Les hele artikkelen på bloggen.