Kurset mitt stoppet for sommeren. Hjelp!

På siste kurskveld snakket vi om hvilke utfordringer som kommer den tiden vi vet at vi ikke skal på vekten hver uke. Vi fikk i oppgave å regne ut hvor mange kalorier det var i en flaske hvitvin og hvor mange kilo vi ville legge på oss i løpet av åtte uker hvis vi drakk ett glass hver kveld… 1 kilo. Vi kunne egentlig velge hvilken mat-gruppe eller vare vi ville vite litt mer om, ikke overraskende valgte de fleste å regne på alkoholinntaket. Hmm.. Jeg skal ikke henge ut den (meg) med de dårligste matte-kunnskapene men styr unna salte peanøtter. 67 kilo stemmer nok ikke, men noe ekstra på hoftene blir det garantert. Det ble også anbefalt å holde seg til øl med lite kalorier, tørr hvitvin med isbiter og gin tonic.

Kunsten blir å bruke hodet, kanskje?

Det er vanskelig å se for seg hvordan man kan overleve sommeren uten å legge på seg. Noen kan selvsagt legge inn en liten løpetur hver dag. Spesielt vi som skal løpe KK-mila (som heldigvis kan justeres ned til en halv mil om det går skikkelig ille i sommer). En rask sjekk på greteroede.no avslører at 1 time moderat dansing brenner 320 kalorier. Så disco’ till you drop hver kveld? Ikke noe galt i å multitaske hyggelige aktiviteter med trening.

Noen ganger trener vi jo uten å vite det eller å ville det. Som når Lars Vaular synger ”Rett Opp og Ned” på Øyafestivalen og du hopper rett opp og ned i 3,08 min = 16,42 kalorier hoppet bort, schmokk! Eller når du løper etter ungen din som løper fra en stor svart purke på bondegården på Kampen. Alle monner drar.

Mange vil sikkert flotte seg litt i sommer og overlate matlaging til andre når de er på ferie. Kristine kursleder advarte likevel mot ”snille” svigermødre som lokker med bringebær pai og pølsegrilling til lunsj. Alle vil møte utfordringer i kategorien ”kiosk-med-håndspist-mat”. Det ble foreslått å velge ”blogger-is” fra blant andre  ”Fotballfrue” i stedet for sukkerbomben ”Daim-is”. Da jeg har flere barn som jeg kaller mine små ”slanke-sabotører” så fikk jeg tips på forrige møte om å fryse sunne frukt- og bær-smoothies i pinne-is former, det skal absolutt prøves. VG hadde i dag tips om å bruke yoghurt, knuste bær og litt müsli i is former – frokost servert på pinne!

Paella

Paella take away, litt av alt takk!

Men hvordan kan vi vite hvor mye kalorier som er i den deilige restaurantmaten som også skal nytes i sommer?

Vi har jo alle prøvd oss på øyemål og det er sannsynligvis derfor vi nå er på kurs – vi trenger briller. Kan vi ta med mat-vekten i strandvesken? Kristine anbefaler at vi prøver å holde oss til samme størrelse på porsjonene som hjemme. Pass opp for store tallerkener som kan få deg til å tro at en stor porsjon er en liten porsjon. Andre tips er at man bør holde seg til fisk på menyen, mest mulig grønnsaker og utnytte sesongen for grillet mat. Kristine viste oss bilder og tall. Som fryktet hadde all innbakt asiatisk mat flere kalorier enn sushi. Mange flere..