Fillern! Sørens kav! Forbaska drit! Gloser som ikke egner seg på trykk farer gjennom toppetasjen og resulterer i lyder gjennom gapet. Du ser oppgitt på deg selv i speilet, og føler deg som en mislykket pære. Kiloene som gikk av på Grete Roede kurset i fjor har kommet på igjen, og enda flere til. Sånn veldig kjapt. Er det mulig?

Ja, visst er det mulig. Det finnes utallige Jojo-Jennyer der ute. Meg selv inkludert. Det ble noen kursledere for meg også, før jeg klarte å holde på de gode vanene. Fremdeles tyr jeg til mine kolleger innimellom for å hente inspirasjon og få hjelp til min motivasjon. Kanskje har jeg bikket to-kilos regelen min, og må hente meg litt inn igjen. Jojo-Jennyen i meg kvier seg til å ta kontakt, men hun må. Og da står det heldigvis et par stykker der, som på bildet over, med åpne armer. Klar til å hjelpe meg tilbake på riktig spor.

Bildet til venstre er Jojo-Jenny når hun var på sitt største. Bildet til venstre er Charlotte. Som ikke er Jojo-Jenny på fullt samme måte som før. 

Da jeg var yngre, og ikke hadde fullt så god kontroll på å klare å holde vekten, så fantes det ikke så mange kursledere å velge mellom. Jeg husker at jeg pleide å se annonsene for Roede-kursene i avisen, og at jeg noterte meg ned nummeret.

Første gang jeg gikk opp i vekt igjen etter et kurs, tenkte jeg at jeg ikke kunne velge den samme kurslederen igjen. Jeg skammet meg så veldig! Jeg var sikker på at kurslederen omtrent ville himle med øynene og sukke høyt, og i hvert fall at hun ville se på meg som en stor fjott. Men jeg måtte ta tak, det var ingen tvil om det.

Jeg følte meg kjempe mislykket, og trodde at det omtrent sto “FAILURE” trykket med store og røde bokstaver i pannen på meg i det jeg entret kurslokalet. Når vi så skulle presentere oss, måtte jeg jo nesten si at jeg hadde gått på kurs før. Jeg kvidde meg veldig, men merket fort at det var flere enn meg som hadde hils på Grete Roede før. Puhh.. alltid lettere å være flere i samme bås.

collage

Kunsten med å “tryne an”… er å prøve igjen!

Jeg pleier å si til alle som er ferdig på kurs hos meg, at de aldri må tenke på den samme måten som jeg gjorde. Det er fullt normalt og helt menneskelig å tryne an, og det er de sterkeste som børster sanden av buksen og reiser seg opp igjen for å gjøre et nytt forsøk. Det viser kun at du VIL og at du ikke gir opp selv om det ikke gikk helt som du hadde tenkt. Og jeg blir utrolig stolt og ydmyk når tidligere deltakere kommer tilbake til meg. For da vet jeg at de hadde det bra på veien sammen med meg!


Vi er her for deg, om du har gått på aldri så mange kurs tidligere:)

Linda, Christine og jeg er et lite knippe utvalg, av oss som er der for deg, om du har gått på aldri så mange kurs tidligere:)


Kjære Jojo-Jenny!

Du kan alltid komme tilbake til en hvilken som helst av oss kursledere, uten å føle på skam eller med halen mellom bena.
Vi er her for å hjelpe deg, om det er første gang eller en`te. Vi heier alltid og dømmer aldri.

Hilsen Charlotte