I forrige uke snakket vi om “mindful eating” på kurskvelden. For de fleste av oss er dagene fylt opp med jobb, aktiviteter, barn, trening og husarbeid. For noen er dagen mest konsentrert rundt det å stå til disposisjon for andre, slik at man knapt nok har tenkt over om man selv har spist i løpet av dagen. Her vil jeg illustrere dette gjennom å beskrive en av mine “tidsklemmedager”. Dette gjelder ikke hver dag altså:)

Frokost foran PC`en etter å ha putlet på hjemme en stund først.

Jeg finner ofte meg selv sittende foran PC`en på jobb når jeg spiser frokosten. Samtidig sjekker jeg e-post og kanskje det til og med ringer en kunde. Innen jeg har entret døren på jobb har jeg har jeg dullet og dallet hjemme, passet på at skolesekker og matpakker er noenlunde i ok stand, ryddet kjøkkenet, tømt oppvaskmaskinen, og kanskje brettet litt klær samt satt på en ny maskin med klær.

Mellommåltid og frukt inntas både her og både der..

15046301_10154685274550406_438965188_n

Ikke mye “mindfulness” over denne fruktstunden.

Lunsjen er i hvert fall rundt et bord. Men det er ikke alltid jeg tar meg tid til å kjenne smaken av maten da heller. Skravletåta og tyggekjakene går om hverandre, og før jeg vet ordet av det, er maten i magen. Av og til lurer jeg på om jeg faktisk spiste.

15032489_10154685474110406_1708381853_n

Tomt allerede?

Så er det middag. Med hodet under armen og turbofart på føttene, henter jeg ut ingredienser fra kjøleskap og andre skattekammers på kjøkkenet. Det svinges sammen en enkel middag som gutt nr. 1 spiser nesten på vei ut døren til fotballtrening og gutt nr. 2 spiser når han kommer hjem fra sin ishockeytrening. Selv setter jeg meg i sofaen og spiser imens jeg ser på nyhetskanalen. For jeg har ikke tid å vente til gutt nr. 2 kommer hjem fra trening, for da har jeg Roede-kurs.

mexican-food-1561970_1280

Fullkornstortilla med fyll. Helt grei “i-farta-mat”, men det er ikke alltid den nytes like godt.

Kveldsmaten spises gjerne sammen med guttene, men fokuset er da mest på dagens opplevelser og alt annet som måtte røre seg, og ikke så mye på hvordan maten smaker. Men det er i hvert fall det hyggeligste måltidet denne dagen.

Så kom temaet “Mindful eating” opp på agenda i forrige uke. Ja.. det var jo riktige personen som skulle fortelle andre om det, tenkte jeg da. For jeg måtte virkelig rett og slett starte hele kurskvelden med å erkjenne at dette er heller ikke jeg spesielt god på. Her har jeg absolutt utviklingspotensiale!

Les også kursleder Ellen Beate sitt innlegg: Stopp i tide!