Jeg har gått og smugtittet på Godtlevert.no sine matkasser i lengre tid nå. Bare sånn litt i det stille, for jeg er ikke den mest drevne kokken. Jeg klarer å lage mat, men det går i det samme om og om igjen. Lapskaus, pasta og fredagstaco.  Kanskje flesker jeg til (bokstavelig talt) med en svin indrefilet med deilig tilbehør innimellom, men da føler jeg meg som en gourmetkokk, altså…

Jeg var derfor svært spent da jeg skulle forsøke Godtlevert.no sin Roedekasse i forrige uke. Hva ville stå på menyen? Ville mine tenåringutter like maten? Kunne de kanskje til og med hjelpe litt til i matlagingen?

Jeg er en hektisk dame, med to jobber og mye logistikk. Dugnader, arrangementer, venner, trening, skriving og ikke minst er jeg mamma til to flotte tenåringsgutter på 14 og 15 år. De er det viktigste i livet mitt. Jeg forsøker så godt jeg kan å lage sunne og gode middager til de, men som alle andre, kan også jeg ty til kjappe løsninger.

Meg og mine to fine tenåringsgutter. Aktiv, liten gjeng.

Rodekassen fikk jeg levert direkte på jobben min, siden jeg ikke kunne være hjemme og ta imot. Pauserommet fyltes av nysgjerrige kolleger, som lurte på hva det var jeg fikk for en slags overraskelse levert på døren. Oppi lå det flotte råvarer, og jeg gledde meg til å gå hjem og kaste meg ut i kokkekunsten.

Her var det mye spennende!

DAG 1: Kyllingburger med salsa

Jeg og Håkon (15) var ivrige på å forsøke første rett. Han fikk velge hva vi skulle ha til middag denne dagen, og han ble selvsagt svært entusiastisk da han så at det var burgere på menyen.

Nydelig og mettende kyllingburger!

Det var enkelt å følge oppskriften. Håkon fikk i oppgave å finne frem det som var råvarene til retten, og kuttet opp alt det grønne til en deilig salat med blant annet vårløk, tomater og limesaft.

Jeg tok meg av steking av den saftige kyllingfileten, og jeg ble tipset i oppskriften om å halvere den i tykkelse, slik at den ble kjappere gjennomstekt. Jeg piffet opp med litt salt og pepper. I ovnen stekte jeg hamburgerbrødene, og fant frem noen glutenfrie som jeg hadde i fryseren, slik at yngstemann på 14 også kunne spise. Han har, som dere forstår, cøliaki.

Aron med sin gluten intoleranse, måtte ha eget brød til burgeren.

Dag 2: Indisk gryte med karbonadedeig og linser

Denne kjente jeg litt på. Ville vi klare å lage den slik at den så like deilig ut som på bildet i oppskriften? For der så den skikkelig lekker ut!

Så fristende!

Vi satte i gang. Kokte fullkornsris, kuttet opp brokkoli, løk og koriander. Stekte karbonadedeigen og blandet i den ferdige sausen med brokkoli og buljongvann. Smakte litt til, og la til slutt i spinat. Nå var det spennende å se, spesielt om yngstemann likte dette. Eldstemann er altetende (til og med sild spiser han..), så der var jeg relativt trygg.

Og jammen sa jeg smør! Selv den mest kresne av oss spiste nesten opp alt, bortsett fra at jeg var så heldig at jeg fikk litt ekstra rødløk på min tallerken. Jeg elsker rødløk, så det hadde jeg ikke noe som helst i mot. Vi spiste opp rubbel og bit.

God “bensin” til fotballgutten, dette! Og med fullkornsris, som gir metthet som varer mye lengre.

Dag 3: Rask Fiskegryte

Denne var vi alle litt spent på. Jeg må legge meg flat og innrømme at jeg ikke er den som er flinkest til å trylle med fisk, selv om jeg alltid oppfordrer alle andre til å spise det – gjerne to ganger i uken. Jeg er vokst opp med mye fisk på bordet, da mine foreldre alltid har elsket det. Torsk eller laks er førstevalget hvis jeg skal ha fisk til middag. Jeg foretrekker da fiskegrateng eller en laksemiddag servert med fullkornsris og masse brokkoli.

Hyse? Å hjelpe meg! Det har jeg ikke spist mye av i mitt liv. Jeg husker at vi fikk hyse på kroken på noen av de mange fisketurene jeg har hatt rundt Måløy – sammen med mine foreldre. Men der stopper også mine kunnskaper om denne fisken. Nå var jeg spent på smaken!

Fersk hyse, som jeg kuttet i terninger og la i grytebasisen.

Retten ble i oppskriftheftet omtalt som ukens raskeste, og det passet jo fint siden dette var en kursdag. Selve sausen som ingrediensene skulle legges i, kom ferdig og var klar til å varmes opp. Jeg kuttet opp gulrøtter, småpoteter, vårløk og fenikkel – og til slutt lot jeg fisken putre i sausen. Rett før servering la jeg i krydret ørret og drysset persille over.

Mmm.. deilig, fargerikt og enkelt!

Retten smakte fortreffelig! Til om med yngstemann, som er en smule kresen, syntes dette var kjempegodt. Jeg tok meg selv i å forsyne meg en ekstra gang faktisk, men ikke si det til noen:)

At jeg skulle ryke utpå kalorimessig på en fiskerett, er nok den aller første gangen! Uten tvil – terningkast 6!

Rask fiskegryte – en suksess hos oss, ihvertfall!

Dag 4: Mager kjøttpølse i form med rotgrønnsaker og brun saus

Jeg har hørt gjeteord om de magre kjøttpølsene til Godtlevert.no, så jeg gledet meg spesielt til å smake disse. Pølse er noe jeg stort sett bruker når jeg lager lapskaus, så en ny pølserett skulle bli godt å smake på!

De sagnomsuste magre kjøttpølsene til Godtlevert.no.

Dette var også en veldig enkel rett å lage. Jeg kuttet rett og slett kun opp rødløk, rotgrønnsakene og potene, som jeg la i en ildfast form, smakte til med litt salt og pepper, og satte de på 220 grader varmluft –  imens jeg tok en powernap (helt sant) et kvarters tid. Den siste delen av stekingen fikk pølsene joine resten av gryten.

Enkelt og greit – inn i ovnen med det!

Sausen kom ferdig, og trengtes kun litt oppvarming i en panne. Denne fikk et lett dryss persille over seg før den ble satt på bordet sammen med den ferdige retten.

Snadder!

Og ja.. dette smakte også svært godt. Middag 4 / 4 gikk rett hjem både hos meg og av resten av familien min.

Atter en gang suksess!

Mine beste erfaringer med uken

  • Nye råvarer, som Gulbete og vårløk til bruk i salat. Gulbete var faktisk helt ny for meg.
  • Jeg ble inspirert til å forsøke nye matretter. Nå vet jeg at også jeg kan, bare jeg har råvarene tilgjengelig.
  • Jeg erfarte at det å lage sunn og god mat, ikke trenger ta lang tid. Også her ligger hemmeligheten i å ha råvarene tilgjengelige.
  • Tenåringene elsket å forsøke nye matretter. I tillegg spiste de godt og smakte på alt (bortsett fra rødløk).
  • Matbudsjettet mitt gikk også ned, da jeg ikke trengte å kjøpe noe spesielt annet enn frukt, pålegg og melk på butikken. Jeg hadde jo alt jeg trengte hjemme.
  • Jeg fikk mer tid til overs.
  • Jeg ble mer effektiv på kjøkkenet når jeg fulgte oppskriften – i stedet for å ha hundre baller i luften. Jeg gjorde kun en ting av gangen, og det stresset meg ned.
  • AHA- opplevelse: Tenåringene er store nok til å lage middag! De fleste av disse fire rettene, var såpass enkle at de kunne ha servert den fiks ferdig til meg når jeg kom hjem fra jobb. Men det får bli neste gang.

Konklusjon: Godt levert av Godtlevert.no! Roedekassen passer utmerket for meg og mine tenåringsgutter både med tanke på næringsinnhold, smak, hvordan den tilberedes og variasjonen av retter som man blir overrasket av på menyen.

Hvis du ønsker å teste Roedekassen fra Godtlevert finner du mer informasjon her!

Vi applauderer, og takker for turen. Vi tar gjerne følge flere ganger!

Hilsen Charlotte, Håkon og Aron

Les hele artikkelen på bloggen.