“Du går så rart, Charlotte!”, fikk jeg høre en gang da jeg var ung og lovende – og trimturen gikk fra Deknepollen til Måløy (ca. 5 km en vei) og tilbake. Jeg hadde Discmann med CD plate i den ene hånden, og den andre svingarmen gikk i 100 km/t frem og tilbake imens jeg tråkket i takt med musikken. Med en beat som gikk litt for kjapt, i forhold til å kunne “gå normalt”, ble det kanskje vel mye vrikking på rumpen langs veiene der hjemme.

Jeg gikk likevel frem og tilbake – hver eneste dag. Til låter som “Rhytm of the night” og “Barbiegirl”. Og jeg gledet meg over hver låt som gav meg ny energi.

Det var ikke uvanlig å ha slike hyller med CD plater på 90-tallet.

Jeg finner mye inspirasjon i musikk. Det er ikke alltid jeg får med meg tekstene, så av og til kan jeg finne meg selv diggende til en låt som har en tekst som kanskje ikke hører hjemme i min verden. Men med tenåringsgutter rundt meg i hjemmet, har jeg høy terskel for ulike typer med musikk. Av og til er det faktisk de som kommer med forslag til nye låter, dersom jeg vil lage noe nytt til Roede-treningene.

Trenger ikke store hyller for å samle musikken i dag.

Alle som har deltatt på mine Aktivkurs vet at jeg liker å skru opp volumet for å få ekstra “trøkk” i bevegelsene under treningen. Jeg tror  ikke jeg er den eneste som liker dette, da til og med jeg har holdt meg for ørene på enkelte treningstimer jeg har deltatt på.

Fra Aftenposten

“Enkelte har hevdet at musikk i trening nærmest kan sidestilles med prestasjonsfremmende midler. Blant annet har en undersøkelse, gjort av Brunel University i Storbritannia, vist at man ved riktig bruk av musikk kan få en økning i prestasjoner på 10–15 prosent”.

Les også: Derfor er det smart å lytte til musikk når du trener

Sånn helt uten å vise til forskning kunne også jeg ha sagt dette, basert på egne erfaringer. Økten på tredemøllen en regnfull dag, er ikke noe som frister meg noe særlig –  uten at jeg kjører låter fra glanstiden på full guff gjennom ørepluggene mine. Men også enkelte dager, på vei opp den bratteste stien på fjellturen, lar jeg musikken drive meg frem mens fuglene kvitrer av full hals rundt meg. Musikken gir meg det lille ekstra giret!

Fuglesang er en fryd for øret, men ikke når jeg skal yte det lille ekstra!

Jeg går nok fortsatt rart. Oppover en bakke eller bortover veien når jeg har musikk på øret og kun skal på butikken. For jeg klarer ikke å la være å gå i takt, om jeg så går med pensko og skjørt. Fortsatt hører jeg på Da Buzz, E Type og Masterboy. Jeg har liksom aldri sluttet å like slik musikk, selv om jeg er blitt voksen. Da kjenner jeg energien stiger, og jeg får  lyst å danse langs veien av og til.

Og ja, det hender nok også at jeg gjør det…

En av favorittsangene – for både meg og deltakerne mine. Høy allsangfaktor!

Så et hett tips til deg som syns at det er g&osl