Kroppen. Vi kan rive oss i håret og kaste lange blikk etter veltrente armer og flate mager så mye som vi vil, men vi kan ikke bytte den bort. Det er dette vi har fått utdelt, og det er denne vi må lære oss å leve med. På godt og på vondt.

Men vi drømmer likevel… Om ha ha den samme, snertne bakenden som hun vi så i annonsen for solarium her om dagen. Om det lange lyse håret som den flotte modellen for hårshampo har. Eller kanskje om å være like lekker som kollegaen din, som du ser gående gjennom korridorene med nesen i sky og guttas blikk hengende etter seg.

Fin dame…men inntrykket vi har av henne stemmer ikke alltid med det riktige…

På kurset mitt her om dagen snakket vi litt om dette. Vi går inn i en varm årstid, og mange kvier seg veldig til å droppe t-skjorten eller gå lettere kledd. Samtlige kvinner på kursene mine, liten og stor, ung og eldre, kunne bekrefte at de både kjenner og har kjent på utfordringer knyttet til det å være “venn” med sin egen kropp. Og om jeg ikke tar helt feil… så representerer disse kvinnene de aller fleste sånn rundt forbi. For det er slettens ikke sikkert at modellen i solariumsannonsen er så gira på seg selv heller….

Videosnutt…hverdagsliv……… noen som kjenner seg igjen?

Kanskje vi skal være litt forsiktig med hva vi tenker og tror om andre? Jeg kan selv ha en tendens til å tenke at de som “ser” så perfekt ut, helt sikkert har det veldig bra med seg selv.  Men vi vet ikke hva de tenker før de forlater speilet og går ut i verden for å treffe andre mennesker. Kanskje er det den som stråler mest sikkerhet ute blant andre, som egentlig er den som er mest usikker på seg selv? Kanskje har de brukt en time på å legge make-up, og lagt med hodet langt inni skapet for å finne noe de føler seg vel i?

Mange ganger har jeg kastet bort energi på å være oppgitt av det jeg ser i speilet, for så å komme på jobb og få det største komplimentet. “SÅ FIN DU ER I DAG, CHARLOTTE“. Og jeg som startet dagen med å kaste sviende piler mot meg selv og fortelle mitt speilbilde helt andre ting. “FIN, altså? Hmm… har hun glemt brillene?” tenker jeg… Finn feilen:)

blind-1027860_960_720

…når du lurer på om kollegaen din har dårlig syn…

Bikinisesongen står for tur. Min egen opplevelse av denne er skrekk og gru. Jeg har gått ned mange kilo, og kroppen min har båret frem to barn. Jeg slapper godt av….. så lenge jeg er i vannrett positur. Men hvis du ser meg på stranden, vil du garantert også se armer som stresser med å dekke til… t-skjorten som kommer på når jeg skal sitte… usikkerhet…. håp om at ingen ser i min retning.

fashion-985556_960_720 ny

Nydelige omgivelser… men ikke komfortabel likevel?

Jeg kunne ha skrevet og skrevet. Men som alltid, forsøke jeg jo å komme til et poeng – og det er vel på tide å komme dit nå. For jeg tror du skjønner hva jeg mener. Det er ikke lett å være venn med sin egen kropp, alltid. Men kanskje vi kan legge inn et støt?

Vi kan trøste oss selv med at på stranden – s&a