Gode ord og uttrykk skal man ikke “kimse av” (Bergensk uttrykk for “å avfeie”).

Uttrykket “Alltid beredt” stammer så vidt jeg vet, fra Speideren, og peker på viktigheten av å alltid ha en  slags “plan B”.  I vår kontekst, ha nødvendig kunnskap for å stå sterk i situasjoner som krever det lille ekstra av oss i sosiale sammenhenger.

Dette skal ikke bli et gravalvorlig blogginnlegg med symbolsk språk der jeg sammenligner speiderknuter med Roedekruseduller, men ganske enkelt et innlegg der jeg deler noen tips fra min “alltid beredt” hverdag.

Situasjonene jeg beskriver, tror jeg er svært vanlig å møte for de aller fleste som har et A4 liv.

Det er likt for alle, kan man kanskje si?

Alltid beredt!

Fredagskosen på jobben

Ta med deg lettkakao og en bar f. eks. av typen Eldorado Mellombar (96 kcal). Kos deg – bruk lang tid. Du slå de andre lett ned i skoene med 400 kalorier mindre enn de. Det er smart å alltid ha noe av dette liggende i skuffen på jobben – men aller best er det å ta det med samme dag. Det er ikke alltid lett å la fristelser ligge tilgjengelig til enhver tid.

Disse er geniale å ha i bakhånd av og til!

Ut å fly

Ingen krise! Du kommer deg gjennom sikkerhetskontrollen med både knekkebrød, barer og nøtter. Det lukter svært fristende på flyplasser, av pizza, pølser og boller. Men husk at det koster en halv million (ca) for maten de serverer der, og det er vanligvis lite utvalg av sunn mat. Ta med deg!

Det går an å bake egne boller. Vennene dine blir sikkert superglad, og de smaker godt på flyplassen!

Besøk til venner

Her kan man svært mange ganger møte utfordringer, og spesielt dersom dine venner skal servere noe “attåt” til kaffen. Hva med å ta med en gave til verten? Et fruktfat eller noe sunnere bakst kan jo kanskje være en ide? Bruk årstidene og tiden du er inne i. Klementiner er en slager i tiden som kommer!

Denne konfektesken vs. 71 klementiner?

Weekendtur

Kan kreve noe planlegging. Men det går fint an å klare en weekendtur uten vektoppgang. Viser til mit tidligere innlegg: 15 tips til deg som skal på weekendtur

Gode sko, undersøkelser av restauranter, et bevisst forhold til alkoholinntak og fokus på målet kan hjelpe deg med å komme helskinnet gjennom weekendturen – uten at den blir noe kjedeligere enn det den kunne vært. Det er derimot svært mye bedre å reise hjem med godfølelse i “kroppsbagasjen”!

Spise ute

Lek detektiv, og sjekk menyer på forhånd. Ring gjerne til restauranten og spør om de kan lage en vri, om du spør kelneren. De er der for DEG, og vil at du skal være happy når du går derfra.

Sjekk alltid menyen på forhånd!

Hyttetur

Hemmeligheten ligger i menyen og handleturen. Vær gjerne den som tilbyr deg å stå for sunnere alternativer. Du trenger ikke alltid kunngjøre at du går på kurs, selv om du velger å spise (og d