Vi kjenner uttrykket. “Alle veier fører til rom“. Jeg har brukt det mange ganger i kurssammenheng, for å gi mening til hvorfor både lavkarbo og måltidserstattere kan gjøre susen når det kommer til vektnedgang. For det er mange som spør hvorfor. Og hva er det med Roedemetoden som er så unikt?

Wikipedia beskriver uttrykket med utspring i dette:

Alle veier fører til Rom (dvs. Roma i Italia) er et uttrykk som skriver seg fra at byen var hovedstaden i Romerriket, og romerne bygget et omfattende veinett over større deler av Europa som på en eller annen måte ledet til hovedstaden. Mange av de romerske veiene eksisterer fremdeles. Uttrykket «Alle veier fører til Rom» brukes i alminnelighet i situasjoner hvor man mener alle løsninger er like gode eller alle fremgangsmåter vil gi et godt resultat.

Så hva er det som finnes der ute av veier da? For å si det slik – der har i hvert fall vært nok av hysteriske forsøk på å komme i matchvekt gjennom tidene, og som “topper heile driden” kan du lese om på denne linken:

Slankemetoder gjennom tidene

I dag kjenner vi kanskje bedre til lavkarbo, 5-2 dietten, “slankekaffe” og diverse andre metoder som kommer og går. Mange blir “medvindssupportere”, og hiver seg på bølgen for så å falle tilbake, da metoden blir for vanskelig å holde på i lengden. Jeg ville, for eksempel, aldri ha valgt å ha et kosthold der jeg ikke kunne spist frukt, brød, pasta og poteter. Jeg er altfor glad i disse matvarene, og ville før eller siden falt tilbake. Jeg vil ikke snakke ned andre slankemetoder, av respekt for de som faktisk lever og ånder for dette – men vil heller velge å fremsnakke Roede.

Mange, mange veier fører til Rom. Men jeg har definitivt funnet min!

DSC_1457

FREMSNAKK AV ROEDEMETODEN

(Egne erfaringer og andres tilbakemeldinger):

  • Jeg spiser meg mett på næringsrik, variert og god mat hver dag. Jeg kan spise hva jeg vil, men i passelig mengde.
  • Jeg har blitt bevisst på hva som er riktig og viktig å spise, og hvor ofte.
  • Jeg har lært og erfart hva feil mat og usunn snacks vil gjøre med min egen vekt. Jeg bruker erfaringene mine for å unngå å komme dit igjen.
  • Roedekostholdet er familievennlig og byr på mange lekre oppskrifter.
  • Jeg har lært hvordan jeg kan planlegge en utskeielse og hvordan jeg kan rydde opp i sysakene.
  • Jeg har lært at ikke alle utfordringer knyttet til mat ligger på et nivå som Roedemetoden kan hjelpe med, men at man av og til må søke om hjelp fra lege eller psykolog.
  • Jeg har blitt glad i å bevege meg, og har fått ny – og mer energi, og livsglød
  • Jeg har lært meg å jobbe med mine motivasjonsfaktorer, og v et at det er viktig å jobbe videre med disse også ETTER endt kurs. Kanskje enda viktigere etter…

Jeg kunne holdt på. Men dette blir i tilfelle et blogginnlegg som inneholder punkt etter punkt etter punkt. Det vil ikke:) Men kort sagt: Noen liker å gå den ene veien, andre liker en annen.


9 av 10 lykkes på Roedekurs. På mine kurs skal jeg gjøre så godt jeg kan for at DU blir sett, og for at DU skal få svar på dine spørsmål og får en god opplevelse. Skulle det være deg som sitter med en vond smak i munnen etter en kurskveld – eller som kjenner at “dette ikke er noe for deg”, så gi meg gjerne en lyd! Vi ønsker å bli bedre!

Hva er din erfaring med Roede? Skriv gjerne en kommentar:)

Hilsen Charlotte