Har du noen uvaner? Hvordan kan man definere hva som er uvaner? I følge Wikipedia er en vane eller en uvane en automatisk oppførselsrutine som gjentas regelmessig, uten at en tenker over det. Vedkommende er kanskje ikke oppmerksom på eller bevisst oppførselen. Når vedkommende blir gjort oppmerksom på oppførselen kan de ofte greie å kontrollere uvanen.

I dette innlegget skal jeg se på noen av de uvanene mange av oss  med en vekthistorie har hatt – eller har. Sett på med glimt i øyet, og helt sikkert stor gjenkjennelsesfaktor.

1) Vi går i sorte og alt for store klær

Klassisk. Svart er jo slankende, er det ikke? Selv gikk jeg nesten alltid i sorte bukser da jeg var større, men jeg kunne glimte til med litt farger på overdelen. Men bare litt. Måtte jo ikke ha mønster som gjorde meg enda større. Det var viktig å ha store klær – slik at ingen kunne se det som var under. Jan Thomas hadde sikkert gått i spagaten om han hadde sett meg…

Svarte og alt for store klær. Godt å gjemme seg i..

2) Vi har mer fokus på å finne klær som passer enn klær som er fine

Jeg husker en som sa: “Charlotte er ikke så opptatt av mote, hun!” Den kommentaren svei veldig. For visst var jeg vel opptatt av mote. Det var bare det at på KappAhl på den tiden var det ikke spesielt fancy plagg for meg å velge mellom. Kombinasjonen småbarnsmor og dårlig råd, gjorde at jeg måtte bruke buksene mange ganger før jeg tok meg råd til å kjøpe en ny. Typisk Charlotte: Jazzbukse (med GOD stretch), traktorsko og hettegenser. Det er heldigvis blitt et mye bedre utvalg nå, men fortsatt er det vel mange som kunne tenke seg at det var litt mer fokus på stor mote.

DSC01675

Kan ikke være alt for inntilsittende – så da drar jeg litt i genseren!

3) Vi drar i genseren

Når genseren skal tas på sliter og drar jeg i den, slik at magen ikke skal synes. At genseren ser ut som at den har vært i krigen etterpå er ikke så nøye, så lenge det er godt med luft mellom valken og genseren. Samme prosedyre når jeg skal sette meg ned i en sofa eller når jeg kjenner at genseren nærmer seg huden igjen. Jeg drar og tøyer. Føler meg myyye slankere med en gang!

4) Vi grabber fatt i den nærmeste puten

Etter å ha dradd og slitt i genseren tar jeg fatt i nærmeste sofapute som jeg plasserer over magen. Da kan ingen se noe, og jeg føler meg mye bedre. At det ser ut som at jeg da er dobbelt så stor, er ikke så nøye med.

DSC01671

Denne har jeg sett mange ganger. Veldig vanlig for oss som har komplekser for magen..

5) Pleddet på!

Jeg har ALLTID pledd på meg når jeg inntar sofakosestillingen. Loddrett eller vannrett, om det er aldri så mange plussgrader. Det er så godt å gjemme seg under pleddet!

DSC01669

Tv-kvelden. Pleddet er alltid på!