Jeg, som mange andre, hadde et tiår preget av endringer..

45 dager igjen. Jeg husker den dagen jeg ble 30 som det skulle vært i går. Ballonger, gaver, blomster og sang. Jentefest med skråling til langt på natt.  Starten på et ti-år som skulle forandre mye på mange plan. Nå nyter jeg mine siste dager i dette tiåret. Bak meg ligger vanskelige valg, endringer i jobbsituasjon, flytting, barn som har vokst og blitt flotte tenåringsgutter og ikke minst GRETE ROEDE. Jeg fikk jobb som kursleder. En stor bragd for meg!

40-årene

Jeg har hørt så mangt om 40-årene. Etter noen raske søk på google, finner jeg at menn skal visstnok skal komme i en krise der pubturer, yngre damer og tettsittende sykkeldrakter er en del av pakken. Gjerne litt ekstra lengde på håret, og kanskje litt skjegg som skal ta bort fokuset fra en liten men voksende måne, som titter frem når han ser seg selv fra en uvandt vinkel. Motorsykkel og fin bil  kan også være fint å ha i denne alderen har jeg forstått. Utseende og helse er et viktig tema, og mange begynner å trene. Jeg kjenner ikke til at det er så mange endringer som skjer med kroppen for menn.

Som kursleder har jeg møtt mange kvinner som uttrykker at 40-årene har gjort noe med kroppen og helsen, nesten over natten. Et ekstra belte over livet, som bare sniker seg på. Begynnende hetetokter og utfordringer knyttet til stoffskifte og lavere forbrenning. Mange har i tillegg vært gjennom en del slankekurer og har erfart at det blir tøffere å være i trivselsvekt. Jeanette Roede har uttalt følgende:

– Det er dessverre slik at man får lavere forbrenning med alderen, så man må enten trappe opp forbruket eller trappe ned inntaket.

Du kan lese mer om denne saken her: Derfor legger du på deg når du blir eldre

frog-881654_960_720

Er 30 – årene de nye 20- årene?

Mange syns at det å bli 40 er litt skummelt. Ikke bare med tanke på redselen for at ungdomskroppen blir et enda fjernere minne, men også fordi man på en måte er inne i del to av livet. Noen sier at 40 er det nye 30. Vi tviholder kanskje på håpet om å være evig ung, og fortrenger at vi er i ferd med å bli så gamle som våre foreldre var da vi var tenåringer – og de var de teiteste som fantes. Og de var i hvert fall gamle!

Jeg har en god venninne som en gang sa til meg: “Bare gled deg til du blir 40, Charlotte. Du får en slags trygghet / livserfaring. Barna er bitt større og den mest hektiske tiden i livet er forbi. Du kan begynne å fokusere mer på deg selv igjen.”


Tilbake til kroppen. Er det slik at jeg nå, når jeg snart bikker det modne tallet, bare skal innfinne meg med at det kommer til å legge seg litt ekstra både her og der? Skal jeg tenke at jeg like godt bare kan la det stå til, og la det komme til meg det som kommer?

frog-1234543_960_720

Deilig en stund… men så er det opp fra sofaen!

Vi kan ikke råde over alle ting her i livet. Stoffskifte og synkende forbrenning kan ikke ordnes med å skru på en knapp, slik man kan på volum eller bass, for å få en herlig låt til å klinge enda høyere og bedre. Det som skjer med kroppen, det vil skje. Om vekten øker og det sniker seg på et ekstra belte over magen, så tenker jeg at jeg ikke kan råde over dette. Men en ting har jeg bestemt meg for: Jeg ska