Gå ned 2-4 kilo på en uke!”,  “Prøv den nye slankemåten!” , “Spis deg slank med Treukersdietten!” osv.

Rett etter nyttår finner du ukeblader og aviser fulle av velmenende råd og tips til hvordan du kan ta av kiloene som har lagt seg på i desember. Det er opp til deg om du vil ta imot, og det er opp til deg når du vil begynne. Disse rådene er til deg som allerede går på kurs, og som ikke tenker at dere vil vente til etter nyttår med å endre livsstil.

Her er mine 24 beste adventstips

1 ) Bruk kalenderen din. Kryss ut og vær bevisst på hvilke dager du skal på julebord / avslutninger / Lussekattfest og lignende. Blir det for mange slike dager? Velg ut noen der du deltar på festen, men står over serveringen.

Det finnes gode oppskrifter på jukebakst på våre nettsider. Ser ikke disse gode ut? Ta en titt på greteroede.no

2 ) Planlegg handleturen din.

3 ) Handle inn gode alternativer som frukt, barer og Roede-kokkosboller, slik at også du har noe på lur når det settes frem kaker. Jeg pleier å ha backup i vesken!

4 ) Vær kaloribevisst. Snu varen, sjekk innholdet, finn ut hva det vil si for ditt dagsbudsjett om du skal spise det du har lyst på.

Man kan få mange AHA opplevelser om man snur varen og leser kaloriinnholdet.

5 ) Ikke kjøp inn julesnop før lille julaften. Man trenger ikke ha masse liggende i skuffer og skap – da tyr man også lettere til dette selv.

6 ) Fyll opp kjøleskap med grønnsaker. Spis til middag, og bruk som snacks! Stenger av kålrot, gulrot og sprøe sukkererter er godt sammen med Drømmelett og Holliday-dip!

7 ) Hold deg til måltidene dine, unngå småspising innimellom.

En god måltidsrytme også i Adventstiden, lønner seg nok i lengden.

8 ) Hold på rutinene dine hver dag – hele adventstiden. La Julaften bli den dagen der du unner deg det du vil, så har du en dag du kan glede deg til.

9 ) Begrens inntaket av spekemat og pinnekjøtt. Dette er mat som inneholder mye salt, fett og kalorier.

10 ) Finn gode oppskrifter på kaker inne på www.greteroede.no. Ta med når du er invitert på fest, som gave til verten (og litt til deg selv).

11 ) Husk at en konfektbit inneholder ca 70 kalorier, og en Twist ca 40. Dette er fristelser man eksponeres for ofte i denne tiden.

Denne konfekteksen, eller 71 klementiner?

12 ) Skriv i boken din / på nettet også de dagene du vet du skal skeie ut. Kanskje kan du berge uken med litt ekstra trim?

13 ) Drikk vann!

14 ) Beveg deg så ofte du kan. Sørg for dine 7 trimpoeng, og jakt gjerne på flere de ukene du ikke klarer å holde deg helt til kaloribudsjettet.

Nydelig årstid til å sanke trimpoeng.

15 ) Vær OBS på de flytende kaloriene! Alkohol inneholder svært mange kalorier.

16 ) La klementiner bli din adventskos. De smaker bare nydelig nå!

17 ) Hold fokus, og ikke la deg overtale til å gi blaffen selv om andre velger å gjøre det.