En lenge planlagt tur står på agendaen. Helgen ble satt av for lengst, og planlegging av aktiviteter og bestilling av bord på restaurant har vært greit fordelt mellom reisefølget. Det nærmer seg avreisedato – men du kjenner at du ikke gleder deg fullt så mye som du gjorde. For hvordan skal du løse dette da? Telle kalorier på jenteturen, eller på den etterlengtede helgen med kjæresten? I et annet land?

Gjennom min erfaring og gjennom tips fra mine deltakere, har jeg fått flere triks i boken som jeg pleier å hente frem når det står en storbytur for døren. Her er mine 11 beste tips:

1) Gjør noen Googlesøk
Ved å surfe litt, kan du finne ut litt om maten og kulturen på stedet du skal besøke. Sjekk også populære gåturer, sykkel-sightseeing eller annet som får fart på pulsen.

2) Spis godt før du kommer på flyplassen
Det er ikke særlig mange gode alternative frokoster på flyplasser – og dyrt er det også. Eventuelt kan man jo smøre med seg en god blinks? Juice, te og kaffe kan man få tak i – da man ikke får tatt med seg dette gjennom sikkerhetskontrollen. Men jeg betalte kr. 40,- for en kopp kaffe… så pass på å nyte den..

3) Husk gode sko
For å unngå blemmer og gnagesår, er det lurt å ta med gode sko. Ta heller frem høye hæler eller dressko når du skal ut og spise middag.

Gode sko, godt for hele deg når du skal trakke gatelangs:)

3) Bruk trappen – om du kan!
Om du har valget mellom en rulletrapp / heis eller en vanlig trapp – så velg gjerne det som gir deg litt økt puls.

4) Velg riktig på hotellfrokosten
Det er som oftest stort utvalg på hotellfrokoster. Egg, bacon, stekte pølser og poteter, bønner, croissanter, ferske rundstykker, caffe latte, og you name it… Man kan spise lange og late frokoster, før man skal videre ut og se på livet. Her kan du velge om du vil gå på en solid kalorismell, eller velge smart og føle deg lett på foten etterpå. Mine beste tips her er å velge en grov skive, litt eggerøre, røkt skinke, svart kaffe, et glass juice og et glass vann, litt frukt og fylle på fatet med oppskåret agurk, tomat og paprika. Ta en ekstra kopp kaffe imens du nyter å kunne sitte lenge ved bordet. Jeg lover deg – det føles mye bedre enn å være stappmett på stekte pølser og friterte poteter..

5) Husk mellommåltider
Mange kjøper med seg ferdigsmurte knekkebrød eller barer som de pakker i kofferten. Om du ikke har fått gjort dette, så finnes det mange gode alternativer i andre land også. Ta en tur innom butikken på hjørnet, de har nok mye som du kan velge i der.

13233483_10154091254390406_1345343448_n

Oppskåret frukt, fristende og deilig som mellommåltid. Her fra Pret a Manger i London.

6) Gå – gå – gå
Start dagen med powerwalk. Jeg er sikker på at du kan få med deg en i følget som også vil starte dagen på denne måten. Et kvarter ut i verden – og så tilbake igjen. En deilig dusj og man er spennklar for en ny dag! Og du trenger ikke alltid ta tuben…