Første kurskveld 2017. Inn lokalet kommer både kjente og ukjente fjes, og jeg gjør mitt ytterste for å møte de alle sammen. Gir en skikkelig bamseklem til de jeg kjenner fra før, og et godt håndtrykk til de som er nye. Jeg kan se forventningsfulle ansikter og skimte usikkerhet. Gjensynsglede og oppdatering av hverandres jul. De fleste, spennklare for å ta tak i det som trengs å ta tak i. Vi er i gang – 2017, kanskje mitt år!

På startstreken.

Noen syns det hele er en tung avgjørelse. Kanskje kjenner de på at kiloene har gjort dem tungsinnet og oppgitt, og veien føles så uendelig lang. Motivasjonen er så som så, og de er usikker på om dette er noe for dem. Etter å ha forsøkt utallige metoder for å komme i matchvekt, kjennes det som et evigvarende prosjekt i å misslykkes – og innerst inne kvier de seg til å starte på an igjen.

Det er noen av disse på kursene også, men jeg er klar med et godt håndtrykk og et smil <3

Andre kommer inn døren, nesten flyvende, fulle av glede og forventning. Kanskje har de allerede gått ned noen kilo, og er spente på vekten og hva den viser etter julen. Innsatsen skal i hvert fall ingen klage på, det har vært forsakelse av både kaker og usunn mat, selvsagt da med unntak av pinnekjøttet og noen besøk i løpet av julen. Det føles godt å komme inn til kurslederen og gruppen igjen, med mestringsfølelsen på topp.

Det finnes også en mellomting her. De som kanskje er passe motivert, halvveis engasjert og som kanskje heller kunne tenke seg å bare være som de er. Kanskje er det noen andre som har lokket de med på kurs – eller legen har fortalt at det kanskje er lurt å ta av noen kilo? Motivasjonen kommer ikke innenfra. De liker å spise det de vil, og syns egentlig det hele er litt bortkastet…

Når noen andre har lokket deg ut av sofaen, og du egentlig har lyst å krype tilbake.

Hvor enn du nå er…
Klarer du å tenke deg 10 kilo frem i tid? Ti kilo i minus da, selvsagt:) I løpet av denne vinteren og våren, kan du fint komme i mål med dette. Du står på startstreken nå. Om ikke lenge krysser du mållinjen, og kan løfte armene i været og være stolt av den jobben du har gjort. Kanskje passer klærne som har blitt for små igjen. Kanskje kan du shoppe i en butikk du har måttet gå forbi. Kanskje er du sprekere enn på lenge og kanskje mye, mye friskere?

Hvordan lykkes med å gå ned i vekt?

Vi som er kursledere ønsker å være DIN venn og støttespiller, uansett hvilken årsak du har for å komme til oss. Vi har gått veien før deg, og kan kanskje hjelpe deg på en helt annen måte enn det du opplever gjennom å streve på egenhånd. Ikke bare vi, men også gruppen, er god å ha i ryggen når man skal treffes på ukens kursmøte. Det er lettere sammen!

Hilsen Charlotte

 

Les hele artikkelen på bloggen.