Hold-in, stay-ups, push-up. Det finnes mange ulike produkter der ute, som skal hjelpe oss kvinner til å se noenlunde «oppegående» (les: kroppslig) ut. Disse skal ha effekter som skal være med på å få slappe ammepupper på plass igjen, og seige bakender litt opp i passelig høyde. Og det er ingen som skal kunne se at vi jukser litt..

En venninne sin datter sto på badet imens sin mor dusjet en gang, da hun var ganske så liten. Venninnen min strakte armen i været for å ta ned et såpestykke som lå litt høyt oppe, og hørte sin datter rope: «Stopp mamma – stå sånn!» Moren snudde seg forfjamset mot datteren sin og lurte på hva det var. «Mamma, NÅ er du fin!» sa hun, og moren skjønte fort at det var puppene datteren henviste til. Hehe, en herlig liten illustrerende historie.

Alderen jobber jo mot oss, sånn «tygdekraftsmessig». Man kan rett og slett si at det er litt nedsig. Bokstavelig talt. Derfor er det jo veldig bra at det finnes noen greie plagg og produkter med effekter der ute. La oss nå ta en titt på noen av de:

DSC01694

Ikke helt uvanlig å ha en hold-in truse a` la Bridget Jones style i skapet.

Bestemor-truse med hold-in effekt

Det er vel ikke bare meg som husker Bridget Jones i den første filmen, der hun fikk med seg Daniel Cleaver hjem for litt action. Mange av oss har gått til innkjøp av slike bestemortruser, som holder den nederste valken i sjakk og som til og med kanskje hjelper oss litt med den øverste. I tillegg gir den rumpa et lite løft, og man kan føle seg litt som Beyoncé. Så lenge man beholder klærne på, kan disse være til stor hjelp for «slappiser». Sørg bare for å ha en backup med om du vil kjøre Bridget-style resten av kvelden også..:)

bra-770156__180

Wonder bra eller magic push-up.

Push-up BH

Produktet for de som har hatt babyer hengende i puppen gjennom en eller flere perioder, og som har hoppet for mye på gymmen uten skikkelig sports-BH. Toppen til de to småfjellene midt på blusen peker alldeles ikke oppover lengre, men har rett og slett, som datteren til en annen venninne sa til moren, blitt «lange» og peker nedover. Push-up BH`en hjelper oss å løfte puppene opp mot haken, og enkelte har så mye push-effekt at de fungerer som hvilepute for haken når man bøyer hodet fremover.

DSC01687

Magebelte.. et mareritt å ta på og en pine å bruke, men det funker.

Magebelte

Magebelter finnes det mange av der ute. Selv gikk jeg til innkjøp av ett for noen år siden, som var så vanskelig å kneppe igjen at jeg nesten var blå i fjeset når jeg hadde holdt inne magen lenge nok. Man må som kjent lide for skjønnheten. Om man kan kalle en krigsherjet mage full av «gnagestriper» for skjønt?

14445434_10154458804860406_809403712_n

Det koster «flesk» å være sylfide!

Hold-in strømpebuksen

Også her blir man lovet et løft på rumpen, stramme lår og flat mage – på en måte. Når jeg skal ta på dette fenomenet av et plagg, som for øvrig koster dobbelt så mye som en vanlig strømpebukse, er det nesten like utfordrende som å tre en ulltråd inn i en synål.  Er man skikkelig uheldig revner den før man har fått hipset den helt opp forbi navlen, og man må ta på reservestrømpebuksen før festen er i gang. Når man så omsider har fått ålt den på plass, skjer det mest irriterende som finnes. Brrrrrrrrrrrrrrr…. og strømpebuksen ruller ned over både valk nr. 1 og valk nr. 2. Festlig. Og hver gang man trekker pusten resten av kvelden skjer det samme..

Slike strømpebukser MÅ jo gjøre susen! Eller?

Jeg kan også nevne at cellulittkremer, oppstrammingsprodukter og antirynkekrem er på markedet. Botox og Silicone er vel også kjent. Det bugner over der ute, og det ene produktet er bedre enn det andre.

Og jeg innrømmer det – jeg biter på jeg også. Når jeg kler meg til fest, tar jeg velvillig ålekampen mot strømpebuksen (som ruller ned og mister hold-in effekten før jeg har forlatt huset. Brrrrrrrrrrrrrr..). Pump-up lipglossen smøres på, og jeg poserer med duckface foran speilet imens jeg kjenner på gnagesårene etter magebeltet på magen. «Under-eye» kremen, som strammer opp rynkene under øynene på magisk vis, begynner også å virke. Så løfter jeg nesen i sky, imens jeg blafrer med de ny-pålagte falske øyevippene, og mister en av løsneglene i det jeg låser ytterdøren.  Men jeg har jo selvsagt noen få i reserve… men li