…for jeg ville bli kvitt kiloene selv. Og det selv etter å ha prøvd flere slankekurer uten å lykkes.

Hei! Jeg heter Ellen Hoel, er 50 år og kommer fra Oslo. Jeg har klart å gå ned hele 40 kilo ved å følge Roede-metoden, og denne reisen vil jeg fortelle litt om her.

Jeg hadde vært overvektig siden ungdomsårene, og jeg hadde prøvd en rekke ulike slankemetoder – i tillegg til Grete Roede, men ikke noe fungerte. Erfaringen min var at jeg hadde lett for å hoppe av i perioder hvor det gikk litt trått. Da jeg veide 113 kilo ble jeg oppriktig redd for helsen min, og som siste utvei vurderte jeg altså slankeoperasjon.

Den store skjelven kom imidlertid da jeg skulle avtale tidspunkt for operasjonen.

– Skulle jeg virkelig legge meg under kniven i et siste desperat forsøk på å oppnå en slank kropp? Svaret ble nei!

Hoel_før

Sånn så jeg ut før!

Kurs med personlig oppfølging
Med mine 113 kilo stilte jeg opp på Roede-kurs med personlig oppfølging hos Maiken Ostermann. Kurset er også kjent som Roede for 1, og jeg gikk ned hele 40 kilo!

Du kan tro jeg er fornøyd med valget jeg tok i dag!

Hva fikk meg nå til å forandre mening? Jo, det var da jeg innså at jeg måtte gjøre jobben selv enten jeg gjorde det ene eller det andre. En livsstilsendring måtte til uansett!

Jeg bestemte meg for å prøve Grete Roede for en aller siste gang før en eventuell operasjon.

Det aller viktigste jeg har lært er at det handler om mengde. Man kan tro man spiser sunt og riktig, men det hjelper ikke hvis man i tillegg spiser alt for mye. I tillegg har jeg lært at det er viktig å ha fullt fokus hver dag og ved hvert måltid riktig. Og at det tar tid.

Også må jeg innrømme at det ikke finnes noen quick fix. Vi vet jo alle at man ikke blir overvektig over natten. Det tar tid å legge på seg, og man må brette opp armene og innstille seg på at det tar tid å få kiloene av seg igjen. Man må ta ansvar for sin egen vekt, for ingen andre vil gjøre det for deg!

Til alle som skal ned i vekt, vil jeg oppfordre å gjøre det samme som meg: Sørg for å ha en heiagjeng rundt deg. Tenk på hvilken hjelp det er! Heiagjengen min betød så mye for meg at jeg selv bestemte seg for å bli Roede-kursleder. Så nå kan jeg heie andre frem til sine mål. Det gleder meg 🙂

Hvis du vil bli heiet frem av meg finner du en oversikt over kursene mine her.

Les hele Ellens historie på vg.no – hun valgte bort kirurgi til fordel for svært helsebringende og helt ufarlig livsstilsendring for å gå ned i vekt.