Boris Johnson ble vekket av koronaviruset, og vil hjelpe det britiske folket ned i vekt med tidenes slankekampanje. Samtidig går han foran som et godt eksempel. Vi i Roede, som har lengst erfaring i Norge med å hjelpe nordmenn ned i vekt, ønsker både Johnson og det britiske folket lykke til, men vi spår at britene vil forbli på den europeiske fedmetoppen også i fremtiden, med mindre Johnson utvider slankepakken med oppfølging på individnivå.

Både Johnson og resten av britene trenger nemlig personlig oppfølging om de skal lykkes. Studier viser at for å lykkes med varig vektreduksjon, er nøkkelen personlig oppfølging over tid.

Johnson er selvfølgelig en ressurssterk person, og som sådan er det forbilledlig at han, som visstnok både var veltrent og sunn i sin ungdom, innrømmer at han er overvektig og ute av form. Johnson forteller også at han har forsøkt å gjøre noe med dette mange ganger tidligere, uten å lykkes, og her er vi ved kjernen av problemstillingen.

Adm. direktør i Roede AS: For å lykkes med varig vektreduksjon, er nøkkelen personlig oppfølging over tid.

Selvfølgelig har Johnson visst lenge at det er en sammenheng mellom sin egen fedme og helserisikoen. Likevel har han ikke maktet å gjøre noe med sin egen situasjon. Selvfølgelig har Johnson hatt muligheten for å trene. Så vidt vi vet finnes det til og med et treningsrom i Downing Street. Likevel har han stort sett sittet stille. Og selvfølgelig har Johnson enkel tilgang på sunn mat. Han har sikkert en kokk som kan sørge for næringsriktig mat til både frokost, lunsj og middag. Likevel mislykkes han. Nå vil han hjelpe England ved å sørge for mer kunnskap, sykkelstier, mindre reklame for usunn mat og forbud mot 2 for 1 på junk food.

Økt oppmerksom