God kunnskap om kosthold er viktig for å endre vaner. Det gir motivasjon til å gjøre ting annerledes i en travel hverdag. Det er ikke så mye som skal til.

Jeg anbefaler mine pasienter å gå på Roede-kurs fordi det er et kurskonsept basert på norske helsemyndigheters anbefalinger for kosthold og fysisk aktivitet.

Det er viktig for meg å vite at rådene som gis er basert på et bredt kunnskapsgrunnlag. Jeg har selv deltatt på Grete Roede-kurs. Ikke fordi jeg ikke har kunnskap om kost eller hva jeg må gjøre for å klare å gå ned i vekt, men fordi jeg synes det er lettere å ha fokus når jeg deltar sammen med andre i en gruppe.

LGLH4_Kari_L_Eidjar_1000x650p

Jeg jobber som fastlege ved Legevakt Vest i Oslo – et tverrfaglig medisinsk senter som jeg driver. I mange år har jeg jobbet med livsstilssykdommer og overvektige pasienter. Mine pasienters og min egen erfaring er at det dessverre ikke finnes en quick-fix for å bli slank og deretter holde seg på ønsket vekt.

Fokus settes ikke på antall tapte kilo, men på bevisstgjøring av levevaner knyttet til kosthold og fysisk aktivitet. over tid vil man etablere gode levevaner, få en sunn livsstil og oppnå ønsket trivselsvekt som varer.

Det handler om å gjøre noen små grep i egen hverdag som gir resultater over tid. I min familie legger vi mer vekt på middagsplanleggingen og bruker for eksempel Roede-menyen fra Godtlevert.no i travle perioder.

Hvilke grep kan du ta i din hverdag?

Kari Lise Jacobsen Eidjar, lege